Sporthírek

Átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia új központját

Átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia új központját

Csíkkarcfalván átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központját, mely a magyar állam 640 millió forintos támogatásával épült fel.

Az épületben szárazedzések lebonyolítására alkalmas edzőterem, szintetikus jeges felülettel burkolt korcsolyapálya, korcsolyagép, a lövéstechnikát és bottechnikát fejlesztő eszközök, valamint Románia egyik legmodernebb sportorvosi központja kapott helyet. Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelő államtitkára a megnyitón úgy vélekedett: a jégkorong Székelyföldön több mint játék, verseny vagy sport, a székely önmeghatározás részévé, közösségépítő erejévé vált. Hozzátette: a kormány további forrásokat biztosít az épület berendezéséhez.

 

Átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia új központját

Ma az utánpótlással együtt 305 székelyföldi hokis versenyez

 

Sipos Levente a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára megemlítette, hogy ma az utánpótlással együtt 305 székelyföldi hokis versenyez a Magyarországon szervezett bajnokságok valamelyikében, és a magyarországi csapatokhoz leigazolt hokisok közül 180-an származnak Székelyföldről. Tánczos Barna szenátor, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke Románia legjobban felszerelt sportközpontjaként mutatta be az átadott létesítményt. Az RMDSZ-es politikus, aki korábban a Román Jégkorongszövetséget is vezette, köszönetet mondott a magyar kormánynak a létesítmény felépítéséhez nyújtott támogatásért.