Sporthírek

A Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-politikája is terítékre került Debrecenben

A Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-politikája is terítékre került Debrecenben

2015. február 19-20-án rendeztek konferenciát Debrecenben a sportot támogató társaságiadó-kedvezmény rendszerével (TAO) kapcsolatosan.

A TAO lényege, hogy a vállalkozások az 5 látványsport (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda) utánpótlásképzésére fordított támogatásukat leírhatják a társasági nyereségadójukból.TAO, támogatás, pénz, sport

Papp László polgármester a konferencia nyitónapján elmondta, a sport Debrecen életében kiemelten fontos terület, s a rendszer bevezetése óta több mint 6,5 milliárd forint áramlott a cívisváros utánpótlási rendszerébe, ami mindenképpen kiemelkedő szám.

Az idei konferencia azt vizsgálta meg, a támogatói oldalon mik a legfontosabb tapasztalatok és visszajelzések. A tanácskozáson szó volt többek között az állami sportköltségvetésről, az EMMI Sportállamtitkárságának közreműködéséről a sportra fordítható források felhasználásában, valamint az edzőképzés helyzetéről a TAO-támogatások függvényében. A támogatói oldalról több cég, valamint a Menedzserek Országos Szövetsége mutatta be stratégiai szerepvállalását a sportban, de szó volt a támogatási renszer szerepéről a felsőoktatásban, az egyetemi sport fejlesztésében, de a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-politikája is terítékre került.

-csa-

Forrás: debrecen.hu