Sporthírek

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság eleje az adománygyűjtésről szólt

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság eleje az adománygyűjtésről szólt

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MNEB, ez egy liga szerű bajnokság sorozat, ahol egyszerre több e-sport játékot vonultatnak fel) 2019. április 1.-én került megrendezésre.

Ez egy kivételes bajnokság volt, ugyanis most nem a pontszerzés volt a fő szempont, hanem a rászoruló gyerekek támogatása.

Sokan beszálltak az adakozásba, többek között a Magyar E-sport Szövetség, a liga támogatói és az ismert magyarországi e-sportolók is. Mindezek mellett a játékosok próbálták a nézőket is bevonni az adakozásba a közel négy órás közvetítés során.

 

e-sport

forrás: twitch.tv - Közel négy órás közvetítés volt.

 

Szerencsére rengeteg felajánlás érkezett, így több mint 1.500.000 Ft gyűlt össze a PUGB közösség segítségével. Ezt az összeget a Gyermekétkeztetési Alapítványnak juttatták el a szervezők. Hihetetlen összefogásra képes a gamer társadalom is, ha egy jó ügyet kell szolgálni.

Az MNEB 2108/19-es szezonjában a versenyzőknek 5 különböző játékban kell jól teljesíteniük egymással szemben hétről-hétre. A játék összdíjazása eléri a 15 millió forintot.

 

A versenyzőknek 5 különböző játékban kell jól teljesíteniük

forrás: twitch.tv - A versenyzőknek 5 különböző játékban kell jól teljesíteniük

 

Az e-sport már régóta létezik a köztudatba, de az elmúlt pár évben került egyre jobban előtérbe Magyarországon is. Az MNEB egy olyan összefogás a magyar e-sportért, aminek a célja, hogy igényes keretek között ismertesse meg a nézőkkel a játékok világát