Sporthírek

A magyar csapat 4 góllal győzött Andorrában

A magyar csapat 4 góllal győzött Andorrában

Egy kemény mérkőzésen győzött a magyar csapat. Ezzel felejthetővé válik a 2017-es játék, amikor hazánk vereséget szenvedett Andorrában.

A vb selejtezőn a magyarok Andorra ellen lépett a pályára. Míg 2017-ben 1-0-ra kikaptak, most 4-1-re nyertek.

A korábbi 2017-es csapatból négyen voltak jelen a múlt heti mérkőzésen: Marco Rossi, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Kleinheisler László, Lang Ádám.

Az andorrai csapat agresszívan indított és a magyarok térfelén próbálták megszerezni a labdát. A szűkebb pálya miatt jól csoportosultak, ezért a magyar csapat nem tudott kidolgozott akciót vezetni. Távoli lövéssel próbálkozott Kleinhesler és Lovrencsics, azonban nem sikerült gólt lőniük.

Az andorrai csapat szinte kíméletlennek mondható stílusában partnernek tűnt az izlandi játékvezető is, mert a mérkőzés 27. percében Kalmárt meglökték és rosszul ért földet, emiatt Gazdag Dánielt állították a be a helyére.

Továbbra sem változott a hazaiak stílusa a félidő második felében, mert az andorrai csapat támadásaitól Rossi és csapata láthatóan szenvedett. Szalai Ádámnak az utolsó percekben azonban adódott egy lehetősége, de nem sikerült belőnie a gólt.

Az utolsó percben azonban Nikolics közreműködésével Fiolához jutott a labda, aki magasba ugorva befejelte a labdát a kapuba.

A második félidő 51. percében sikerült megduplázni az előnyt: Nikolics jobb szélről középre ívelt, ahol az ötösről fejelve lőtte be az újabb gólt. Ekkor már kedvét szegték a hazai csapatnak.

Szalai Ádám csúsztatta a labdát Kleinheisler felé, aki az ötös sarkáról lőtte ki a hosszú sarkot.

Marco Rossi lecserélte Nagy Ádámot és Nikloics Nemanját, helyettük Varga Roland és Sigér Dávid állt be, míg Varga Kevin és Neki Loic váltotta Kleinheislert és Lovrencsicset a hajrában.

Varga Roland rúgása a 90. percben a bal oldali kapufán csattant, a kipattanó labdát pedig az üres kapuba passzolta.

A magyar válogatott a hosszabbításban becsületgólt szerzett, így 4-1-re nyertek. Ezzel az eredménnyel 7 pontot szerezve a csoport második helyére kerültek a vb selejtezőjén.

Szerdán a este a többi csapat Angliában Lengyelország ellen játszottak, míg San Marinoban Albániával szemben álltak pályára.

 

BG

Forrás:Index