Sporthírek

A szabadban végzett mozgás kedvező hatásai

A szabadban végzett mozgás kedvező hatásai

Végre a jó idő kedvez azoknak, akik a természetben szeretnek sportolni.Ráadásul kutatások szerint a szabadban végzett sportolás a fizikai és mentális egészségünkre kedvezőbb hatással van, mint amikor az edzőteremben vagyunk.

Számtalan mozgás lehetőséget találhatunk magunknak, de nem kell rögtön túlzásba vinni, elegendő egy kis sétával kezdeni.

Világszerte a lakosság száma csaknem hatszorosára növekedett. A munka okozta stressz, az emberek helytelen életmódja és a kevés mozgás miatt egyre több betegség kerül a felszínre, ezért az emberiségnek szüksége van a megfelelő mozgásra. Komplett terápiákat használnak arra, hogy visszacsempésszék az emberek életébe az egészséges életmódot. 

Természetesen magunk is tudunk változtatni a helyzetünkön. Kezdésnek elég ha csak többet megyünk levegőre, mozgunk, sportolunk a természetben. Már így megspóroljuk az edzőtermi bérletet és számos kedvező hatással számolhatunk. A lényeg ,hogy találjuk meg a számunkra legkedvezőbb mozgásformát, ami lehet a futás, biciklizés, úszás vagy éppen gyors gyaloglás és már mehetünk is.

Számtalan mozgás lehetőséget találhatunk magunknak.

Számtalan mozgás lehetőséget találhatunk magunknak.

Ha már egy kicsit kimozdulunk a szabadba a betegségek egy részét megelőzhetjük. Sajnos a felnőttek a munkahelyükön és a gyerekek az iskolában sokat ülnek és így ellustulnak. Sokan csak kocsival képesek kimozdulni a rövidebb távokra is, pedig gyalog rengeteg egészséges kilométert lehet gyűjteni. Egy jó edzés után érzett elégedettség megfizethetetlen, és milyen jót lehet utána aludni.

A természetben való sportolás javítja az immunrendszert, gyorsítja az anyagcserét,kedvezően hat a vérnyomásra, az állóképességre és a vércukorszintre. Csökkenti a depressziót és a stresszt, így szépen le tudjuk vezetni a napi feszültséget és még D-vitaminnal is feltöltődünk szép idő esetén persze megfelelő védelem mellett.

Találjuk meg a számunkra legkedvezőbb mozgásformát.

Találjuk meg a számunkra legkedvezőbb mozgásformát.

Mindezek mellet a közösségi élmény is ad egy plusz löketet az embernek. Egy kis csapatban egymás segítése mellett ott van a motiváció és a közös célok. 

Ha már kint vagyunk nyugodtan felhasználhatjuk a környezet adta tárgyakat az edzéshez, így nem kell magunkkal cipelnünk a sport eszközöket. Ilyen lehet egy lépcső vagy pad, de sok helyen kialakítottak már fitness parkokat. Ha nem tudod, hogy kezdj bele személyi edző mellett egy csomó ötletet találsz ma már az interneten, ami segíthet. Valamint a szárazföld mellett van lehetőség a vízi sportokra is, aki azt szereti pl: evezés, úszás vagy a most divatos állva evezés.

A gyerekek életében is fontos a napi mozgás.

A gyerekek életében is fontos a napi mozgás.

A legfontosabb , amit tehetünk, hogy példát mutatunk a gyermekeknek ,hogy igenis fontos a mozgás és szükségünk is van rá, hogy kiegyensúlyozottabb és hosszabb legyen az életünk.

A gyerekek tele vannak energiával csak rá kell vezetni őket ,hogy tudnák a legjobban hasznosítani.

 

V.Zs.