Sporthírek

A szabadidősport tízmilliárd forint támogatást kap

A szabadidősport tízmilliárd forint támogatást kap

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár bejelentette, hogy tízmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány a szabadidősport ösztönzésére 37 szervezet számára a következő három évben.

A tájékoztatás szerint olyan pályázatok nyertek el támogatást, amelyek a szabadidősport életvitelszerű gyakorlására ösztönöznek. Ez annál is inkább fontos, mert a testmozgás révén megőrizhető az egészség, így jótékony hatást gyakorol a munkaképességre is - tette hozzá. Szólt arról, hogy az emberek egyre inkább felismerik a sport jótékony hatását: míg 2009-ben csupán a lakosság 5 százaléka sportolt rendszeresen, ma már a 15 százaléka.

 

Tízmilliárd forinttal támogatja a szabadidősportot a kormány

A szabadidősport támogatásának célja, hogy népszerűsítsék a testmozgás fontosságát

 

A pályázaton elsősorban helyi szervezetek nyertek el támogatást, mert ezek ismerik a helyben élők szokásait és igényeit - mondta Szabó Tünde. A legtöbb támogatást Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetek nyerték el, többek között futóversenyek, túrák rendezésére, a kerékpározás, a preventív célú egészségügyi szűrések népszerűsítésére, életmódklubok létrehozására kapnak támogatást. 

MTI/T.D.