Sporthírek

Baji Balázs az EOC alelnöke lett

Baji Balázs az EOC alelnöke lett

Baji Balázs gátfutó nem csak beválasztották az Európai Olimpiai Bizottság sportolóig bizottságába, amelynek végül az aleölnöke is lett.

A világbajnoki bronzérmes, Universiade-győztes, olimpikon gátfutót az EOC közgyűlésén és sportolói fórumán a legmagasabb szavazatszámmal választották a bizottságába. Viszont sűrű elfoglaltsága miatt nem vállalta az elnöki tisztséget, ezért lett alelnök. "Nem jár rendszeres elfoglaltsággal, évente két-három, maximum négy alkalmat jelent. Elnökként viszont nyolc, tíz vagy akár tizenkét külföldi megjelenés lenne" - adott magyarázatot arra, hogy miért nem vállalati az elnöki posztot.

 

Baji Balázs az Európai Olimpiai Bizottság alelnöke lett

Baji Balázs az Európai Olimpiai Bizottság alelnöke lett

 

A bizottság tagjainak a célja az olimpiai mozgalom egészének megerősítése mellett az, hogy a fiatalabb generációkat meggyőzzék az aktív sportolás előnyeiről. Hozzátette, hogy a tiszta, átlátható sport, valamint a profi sportolók élsport utáni élete, illetve a duál karrierépítés is a feladataik közé tartozik. "Izgalmas négy év következik, szeretnék megfelelni az elvárásoknak. A sportágamat, Magyarországot és egész Európát képviselem, sportvezetőként új világ nyílik meg előttem" - hangsúlyozta.

 

MTI/T.D.