Sporthírek

Debrecenben zárul a nyári vizes világbajnokság kvalifikációja

Debrecenben zárul a nyári vizes világbajnokság kvalifikációja

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Debrecen több világversenynek otthon adva bizonyította már, hogy méltó a kvalifikációs verseny megrendezésére, a szombatig tartó országos bajnokságon nyílik utoljára lehetőség az úszócsapatba kerülésre.

A MÚSZ elnöke szerint az országos bajnokság az vb felé vezető út egyik legfontosabb állomása, azonban a főpróbát a június 2. és 4. között sorra kerülő Budapest Openen tartják majd a Duna Arénában. Az ob az utolsó lehetőség a versenyzőknek, hogy biztosítsák helyüket a vb-csapatban, az országos bajnokságot követően ugyanis minden számban a két legjobb A-szintes védettséget élvez.

 

Molnár Flóra az 50 méteres pillangóúszás döntőjét nyerte meg

Molnár Flóra az 50 méteres pillangóúszás döntőjét nyerte meg


A kerettagoknak 13 hetük lesz nyugodtan felkészülni az év fő versenyére, Sós Csaba szövetségi kapitány bízik benne, hogy legalább annyi aranyérmet szereznek a magyarok, mint a riói olimpián (3). Cseh László három aranyérmet nyert a verseny második napján, Késely Ajna 1500 méter gyorson teljesítette a szükséges A-szintet, míg 200 méter vegyesen Hosszú Katinka bizonyult a legjobbnak.

 

/T.D.