Sporthírek

Együttműködési megállapodás a szabadidő-sportolók egészségének védelme és megőrzése érdekében

Együttműködési megállapodás a szabadidő-sportolók egészségének védelme és megőrzése érdekében

A Magyar Szabadidősport Szövetség és az Országos Sportegészségügyi Intézet, közkeletű nevén a Sportkórház kötött együttműködési megállapodást, amely több területet is lefed.

A szabadidő-sportolók egészségének védelme és megőrzése céljával született szerződést Czene Attila, az MSZSZ elnöke és a Soós Ágnes, az OSEI főigazgatója látta el kézjegyével. A megállapodás értelmében a szabadidősportos tevékenységet végzők - TAJ-kártya ellenében - a Sportkórház teljes tevékenységére igényt tarthatnak. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár elmondta, hogy az Emmi tervei között szerepel, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a diák-hallgatói és a szabadidősport területére.

 

 Magyar Szabadidősport Szövetség

A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Sportkórház kötött együttműködési megállapodást

 

"Így a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program I. ütemében a kormány kültéri sportparkok fejlesztésére 1,5 milliárd forint összegű forrást biztosít, és számos településen valósul meg szabadidős-egészség sportpark, valamint futókör-beruházás" - mondta, hozzátéve, hogy mindezt a program II. üteme során 2017-től további 6,5 milliárd forintnyi fejlesztési forrás fogja követni. Czene Attila szerint a Magyar Szabadidősport Szövetség legfontosabb feladata, hogy minél több emberhez eljuttassa a rendszeres mozgást, a sportot. 

 

/T.D.