Sporthírek

Elrepült az olimpiára az első magyar sportolói csapat

Elrepült az olimpiára az első magyar sportolói csapat

Két magyar úszó és két tornász indult el a jövő pénteken kezdődő riói olimpiára, ők alkotják az első magyar sportolói küldöttséget, amely elutazott Rióba.

Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid, valamint a két tornász, Kovács Zsófia és Hidvégi Vid, s edzőik ültek ma repülőre - áll a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján. Az egészségügyi csapat jelentős része is a brazil metropolisz felé tart dr. Balogh Péter vezetésével. Az ő feladatuk, hogy néhány nap alatt berendezzenek az olimpiai faluban, a magyar csapat szálláshelyén egy poliklinikát, ahol a nap 24 órájában tudják fogadni orvosok, masszőrök, továbbá gyógytornász és pszichológus is az ellátásra szorulókat.

 

Elrepült az olimpiára az első magyar sportolói csapat

 

Hosszú Katinka néhány napja sajtótájékoztatón elmondta, hogy úgy érzi, hogy a munkát elvégezték, most a várakozás időszaka van, várja a versenyeket. Érmet ugyan nem ígért, de Magyarországot a lehető legmagasabb szinten szeretné képviselni. A magyar olimpiai csapat legnagyobb része szombaton utazik Rióba. Akkor 2-2 ökölvívó, szörföző és vívó, 3-3 asztaliteniszező, evezős és vitorlázó, 8 sportlövő, továbbá a két 13 fős vízilabdacsapat és az úszók, utóbbiak 33-an ülnek fel a gépre.

 

 

/T.D.