Sporthírek

Férfi kézilabda Európa-bajnokságot rendezhet Magyarország

Férfi kézilabda Európa-bajnokságot rendezhet Magyarország

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, erről a kontinentális  szövetség (EHF) glasgow-i kongresszus döntött.

A női szakágban már rendeztek Eb-t Magyarországon 2004-ben és 2014-ben is - utóbbit Horvátországgal közösen -, a férfiaknál azonban először kerül majd sor erre. Kocsis Máté, a magyar szövetség elnöke "történelmi sikernek" nevezte az Eb rendezési jogát. "A döntés egyértelmű elismerése az elmúlt évek munkájának, hiszen többször bebizonyítottuk már, hogy megbízható szervezők vagyunk, és garantált a színvonalas és méltó rendezés" - nyilatkozott. Hozzátette, hogy egy új mérföldkő is, ami a válogatottnak is jelentős elrugaszkodási pont lesz, illetve a szurkolóknak is egy nagyszerű élmény.

 

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfi kézilabda Európa-bajnokságot

A 15. férfi Eb-n második alkalommal már 24 csapat vesz részt, a tervek szerint hat városban rendezik meg

 

Fürjes Balázs államtitkár, a nemzetközi sportpályázatok kormánybiztosa elmondta: "a sportág nagyágyúit, Franciaországot és Spanyolországot" sikerült legyőzni a szavazáson, meggyőző fölénnyel. Hozzátette: a pályázat kulcseleme volt, hogy a szurkolók és a versenyzők érdekét szolgálva a torna a kis távolságok és az alacsony költségek Európa-bajnoksága lesz. A 15. férfi Eb-n második alkalommal már 24 csapat vesz részt, a tervek szerint hat városban rendezik meg: Budapest, Debrecen, Szeged és Veszprém, míg Szlovákiában Kassa és Pozsony lesz házigazda.

 

MTI/T.D.