Sporthírek

Futópadok és mobilappok

Futópadok és mobilappok

 futás kétségkívül a legnépszerűbb tömegsport és nem véletlenül. Az egyik legegyszerűbb, leghatékonyabb módszer arra, hogy a testmozgást napi szinten iktassuk be az életünkbe. Nem igényel különösebb felkészültséget, kevés kivételtől eltekintve bárki elkezdheti, és ami a legfontosabb, bárhol futhatunk.

Fitneszteremben, a szabad ég alatt a természetben, futópályán, sőt, akár még otthon is. Alapesetben a bázisfelszerelésen kívül - ami voltaképpen egy jó futócipő és a hölgyeknek sportmelltartó – semmi egyébre nincs szükségünk. Alapesetben. Ugyanakkor a technológia futópadok és mobilappok formájában megadja a lehetőséget, hogy hatékonyabban érjük el a céljainkat.

Edzés akár otthon is – a futópadok előnye

Sokunk számára nem oldható meg sem a szabadtéri edzés, sem pedig a fitneszterembe járás azon egyszerű okból, hogy az időbeosztásunk, életmódunk mellett nem engedhetjük meg magunknak. Van, aki többévnyi lustálkodás után dönt úgy, hogy életmódot vált, és nem szívesen izzadna, lihegne a többkilónyi túlsúlyával terhelten „közönség” előtt. Ez az a pont, ahol egy futópad beszerzése markáns előnyt biztosít. Onnantól, hogy megvettük az igényeinknek leginkább megfelelő futópad modellt, otthonunk kényelmében, időhatékonyan illeszthetjük be a mindennapjainkba a használatát.

Edzés akár otthon is.

Milyen futópadok választhatók otthonra?

Ha nagyon az elején tartunk az életmódváltásnak, vagy az extra túlsúly miatt a futás még nem javasolt, és a cél egyelőre, csupán annyi, hogy néhány kilométert gyalogoljunk, akkor a gyaloglópad a tökéletes választás.

A belépő szintű futógép modellek kedvezőbb árúak, teherbírásuk, tekintve, hogy szerényebb terhelésre tervezték őket, némivel kisebb, mint a professzionális, akár edzőtermi használatra is alkalmas futógép modelleké.

egy futópad beszerzése markáns előnyt biztosít

Vannak olyan ívelt futópadok, melyeket a crossfit edzésekhez használhatják azok, akik már megszerezték a szükséges erőnlétet és állóképességet az összetettebb edzésekhez.

A professzionális rezgéscsillapítással és orthopéd szőnyeggel rendelkező futógép modellek kiemelkedő ízületvédelmet nyújtanak.

                futopadok es mobilappok - sport-net.hu2        futopadok es mobilappok - sport-net.hu

A csúcsot azok a futópad modellek képviselik, melyek beépített bluetooth csatlakozással rendelkeznek. Ezeket összeköthetjük az iOS vagy Android rendszerű okostelefonokkal, tabletekkel, és így a futópadok által rögzített edzésadatok szinkronizálása is megoldott.

Mobilappok a futóedzés támogatásáért

A futópad kompatibilis mobilalkalmazások segítenek a szabványos adatok, például kilométer, távolság és eltelt idő naplózásában, míg mások összetettebb feladatokat végeznek, például elemzik a futótechnikát. Nézzük most meg, hogy milyen appokat használhatunk otthon a futópados edzéseinkhez.

Mobilappok a futóedzés támogatásáért

Runkeeper

A futáshoz és az edzésmonitorozáshoz legszükségesebb adatokat méri és rögzíti:

  • távolság,

  • tempó,

  • szintkülönbség,

  • a futás üteme, és

  • az elégetett kalóriák.

A statisztikákat felhasználhatjuk az edzésmonitorozáshoz.

iOS

Android

Strava

A  Strava alkalmazás előnyét az alapfunkciókban találhatjuk meg: számos aktivitásmérővel párosíthatjuk össze, valamint okosórákkal, sportkarkötőkkel. Mivel a gyártók általában a saját alkalmazásaikat támogatják, a Strava kompatibilitása például az Apple vagy androidos eszközökkel hatalmas előnyt jelent azok számára, akik az adataik szinkronizálását szeretnék megoldani.

iOS

Android

5K Runner: Couch Potato to 5K

Ha teljesen kezdőként vágunk bele az életmódváltásba, és szó szerint kanapékrumpli állapotból indulva szeretnék megdönteni az első ötezres álomhatárt, ez az alkalmazás tökéletes segítséget jelent a motiváció fenntartásához. Az applikáció virtuális trénere végigvezet az edzésen, megadja az optimális időt a gyalogló vagy futótáv teljesítéséhez, melyek nyolc hét alatt fokozatosan nőnek.

iOS

Android