Sporthírek

Hosszú Katinka még öt évig tervez versenyezni

Hosszú Katinka még öt évig tervez versenyezni

Négy év múlva a tokiói olimpián még mindenképpen versenyezne, s tervei szerint körülbelül 2021-ben fejezné be pályafutását - mondta a "Köszi, Anyu!" kampány sajtótájékoztató keretén belül.

Az ötszörös világbajnok hangsúlyozta, hogy egyelőre rendkívül élvezi a versenyzést, illetve a közös munkát férjével, Shane Tusuppal, ezért a családalapítást is csak akkor kezdik el, amikor az úszással már felhagyott. a Procter&Gamble által elindított "Köszi, Anyu!" kampány az élsportoló gyermekek mögött álló anyák szerepéről szól elsősorban, így részt vett Hosszú édesanyja,  Bakos Barbara is. Kiemelte, hogy családjukban mindig is fontos szerepet töltött be a sport, ugyanakkor soha nem kényszerítették rá akaratukat a gyermekeikre.

 

Köszi Anyu! kampány

Hosszú Katinka és édesanyja, Bakos Barbara

 

A Vasas úszója fiatalkori versenyeire visszagondolva elmondta, az elején még szerette, ha szülei a helyszínen szorítanak neki, ugyanakkor ez később megváltozott, s édesanyja csak 2014-ben kezdte el újra az uszodákat látogatni. A motivációról is beszélt, őt csak pozitív megerősítéssel lehet motiválni, sőt, olyan, hogy rossz eredmény nincs: ha egy időeredmény esetleg nem olyan, mint annak lennie kell, akkor az azért jó, mert ki lehet elemezni a hibákat.    

 

 

/T.D.