Sporthírek

Kormánytámogatásból újul meg a BVSC két sporttelepe

Kormánytámogatásból újul meg a BVSC két sporttelepe

A BVSC-Zugló sportegyesület közel hárommilliárd forintból újíthatja fel, illetve bővítheti két sporttelepét, a fejlesztést 1,2 milliárd forinttal támogatja a kormány.

"A BVSC megalakulása óta fontos szerepet játszik a testkultúra népszerűsítésében, a szabadidősport szervezésében, valamint a sikeres élsportolók nevelésében, felkészítésében" - mondta a sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke kiemelte, hogy a klub az infrastruktúra fejlesztését illetően újabb, de reményeik szerint nem az utolsó mérföldkőhöz érkezett.

 

Kormánytámogatásból újul meg a BVSC két sporttelepe

A Szőnyi úti sporttelepen megújul a székház és a kézilabdacsarnok, és műfüves nagypályát építenek

 

A négy-öt évvel ezelőtt valósították meg az első fejlesztést, a jelenlegi, hasonló nagyságrendű beruházás pedig két év alatt készül el. A beruházás során a Szőnyi úti sporttelepen megújul a székház és a kézilabdacsarnok, továbbá geotermikus fűtőrendszert, valamint műfüves nagypályát építenek. A Tatai úton új létesítményt kapnak a labdarúgók, az új öltözők mellett három pályát alakítanak ki részükre. Többéves lemaradását is pótolni tudja a klub a kormánytól kifejezetten arra a célra kapott további háromszázmillió forinttal, hogy a sporttelep szomszédságában fekvő, jelenleg a MÁV tulajdonában lévő területeket a BVSC használatra megkapja. 

 

MTI/T.D.