Sporthírek

Letették az új nyíregyházi uszoda alapkövét

Letették az új nyíregyházi uszoda alapkövét

Letették a nyíregyházi Bujtosi Uszoda alapkövét, a csaknem 2,5 milliárd forintból meglépülő létesítmény elsősorban a vízilabda utánpótlás-nevelést szolgálja majd.

Az építkezés előkészületei 2016-ban kezdődtek az önkormányzat és az Aqua Sport Egyesület együttműködésében, a megvalósításra a jelenleg a vízilabda ob II-ben szereplő egyesület nyújtott be pályázatot a Magyar Vízilabda Szövetséghez. A beruházás hetven százalékban a társasági adóból befolyt összegekből, valamint az állam által biztosított 750 millió forintos önerőből valósulhat meg a tervek szerint 2019 szeptemberére.

 

Letették az új nyíregyházi uszoda alapkövét

A Bujtosi Uszoda elsősorban a vízilabda utánpótlás-nevelést szolgálja majd

 

A Continental Aréna mellett épülő uszodában kialakítanak egy szabványos, ötvenméteres, tízpályás, 220 centiméter mély versenymedencét, egy 25 méteres tanmedencét, megépül a 250 férőhelyes galériás nézőtér, helyet kapnak az épületben a sportolói, bírói, edzői öltözők, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok, az orvosi szoba, valamint az egyéb kiszolgáló helyiségek. A komplexum alkalmas lesz hazai és nemzetközi, regionális felnőtt és utánpótlás vízilabda-mérkőzések, úszó- és szinkronúszó versenyek, edzőtáborok megrendezésére, illetve a környék iskolásainak és óvodásainak úszásoktatását is biztosítja.

MTI/T.D.