Sporthírek

Magyar focicsapat nyert 3-0-ra San Marino ellen

Magyar focicsapat nyert 3-0-ra San Marino ellen

A labdarúgó világbajnoki selejtezők I. csoportjában két forduló után sem borult fel a semmi, mert Magyarország, Anglia és Lengyelország továbbra is versenyben van a továbbjutásért.

A magyar csapat 3-0-ra verte meg San Marino-t, míg a lengyelek 3-0-ra Andorrát.  Az angolok sem voltak tétlenek, mert 2-0-ra nyertek Tiranában. A magyar és lengyel csapat élvonalban halad tovább a csoportban.

A világ leggyengébb képességű csapatának számít a San Marino csapata, melynek fennállása óta egyetlen mérkőzést nyert meg Liechtenstein ellen. Ennek ellenére az itt fellépő csapatok nem számíthatnak könnyű játékra.

Vasárnap este Marco Rossi csapata szállt szembe San Marinoval és verték meg őket 3-0-ra.

A meccs során a magyarok kihagytak egy 11-est, mellyel megelőzhették volna a lengyeleket. Így viszont azonos mutatóval állnak a csoportban.

A hazai csapat szövetségi kapitánya 7 helyet változtatott a lengyelek elleni (3-3) meccshez képest. Fiola Attilát kiállították, a kapuban pedig Dibusz Dénes kezdett. Egy dolog már biztos, hogy az Andorra elleni mérkőzésnél változások lesznek, mert Willi Orbán és Sallai Roland visszautazik a német klubcsapatához.

A szerdai andorrai meccs komolyabb kihívás elé állítja a magyar csapatot, mint amit San Marinóban a selejtezőben elértek. Ezeket a győzelmeket is meg kell becsülni, mert nézzük csak meg a spanyolokat, akik Grúziában vért izzadva nyertek és Dani Olmo a 93. percben lőtte be a győztes gólt. Mindezt úgy érték el, hogy a szünetben még a grúzok vezettek.

Hasonló megpróbáltatások már nem várnak Magyarországra, mint San Marinóban, hiszen a két csapat képességei között jelentős eltérések vannak. Ha a magyar csapat nem hagyja ki a gólhelyzetet, akkor több gólja lenne, mint a lengyeleknek, de nem kell szégyenkeznie sem, mert tovább léphetnek Andorra felé.

A San Marinoi újságok is elismerik a magyar válogatott fölényét és Marco Rossi csapatának nyerését. Mindössze azon botránkoztak meg kicsit, hogy a skót játékvezető túlzottan halkan fújta meg a sípját a harmadik tizenegyesnél. Szerintük a bíró rugalmatlan volt.

A magyar csapatnak nehezebb a dolga, ha olyanokkal áll szemben, akik a mérkőzés ideje alatt csak védekeznek.  Szalai Ádáméknak meg kell tanulniuk, milyen módszerekkel tudják megtörni egy ilyen csapat ellenállását. Andorrában egy jobb képességű csapattal fog játszani a magyar válogatott.

El kell felejteni a 2017-es vb selejtezőt, ahol a magyar csapat 1-0 vereséget szenvedett Andorrában. Egy biztos, hogy az andorrai csapat hatalmas lelkesedéssel fogja belevetni magát a mérkőzésbe. A vasárnapi Lengyelország- Andorra mérkőzés is megmutatta, hogy nem volt könnyű dolguk és a lengyelek azért nyertek, mert volt egy Lewandowskijuk.

A lengyel sajtó a győzelem ellenére is hiányolták a csapat dominanciáját és szerintük kevés lesz szerdán az angol válogatott ellen.

A BBC szerint az Albánia-Anglia mérkőzést követően az albán csapat komolyabb kihívás elé állította Harry Kane-t és társait. Az angol csapat 23 vb selejtezőt végig játszva eddig verhetetlen, de az angol újságok is kiemelik, hogy a legyen csapat igazi vizsgafeladat lesz.

A tiranai beszámolók szerint az albánok jól fociztak és ha a ferencvárosi Uzuni nem hagyja ki a 12. percben a helyzetet, akkor másképp alakul minden.

Az I-csoport 3. fordulójában a magyarok Andorrában, a lengyelek Londonban, Albánia San Marinoban játszanak.

Amennyiben minden beigazolódik, akkor a magyarok a 2. helyen fordulhatnak rá a vb selejtezők szeptemberi folytatására.

BG

Forrás: Origo