Sporthírek

Március 20-ig lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra

Március 20-ig lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportállamtitkársága által meghirdetett Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj idei második félévére március 20-ig lehet jelentkezni.

Az idei tanévre vonatkozó pályázat havi anyagi támogatást nyújt azoknak a sportolóknak, akik aktív versenyezői éveik alatt felsőfokú végzettséget szerezhessenek. A kormány által alapított ösztöndíjra olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el vagy teljesítményük alapján erre esélyesek, felsőoktatási intézmény hallgatói vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek. 

 

Március 20-ig lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra

A 2016/2017-es tanév első félévében 207 jelentkezőből minden eddiginél többen, 135-en nyerték el az ösztöndíjat

 

Az ösztöndíj összegének alapja a mindenkori nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, amelyet az elért versenyeredmények, illetve az ösztöndíj-kategóriák szerint differenciálnak. Az ösztöndíjra javasolt hallgatókat ennek megfelelően három - olimpiai, világ- és Európa-bajnoki helyezéseken alapuló - kategóriába sorolják. A 2016/17-es tanév második félévében a havi támogatások összege 120 ezer és 240 ezer forint között van. Az idei tanév első félévében 207 jelentkezőből minden eddiginél többen, 135-en nyerték el az ösztöndíjat.

 

/T.D.