Sporthírek

Multifunkcionális lesz a Kaposvár Aréna

Multifunkcionális lesz a Kaposvár Aréna

2019 elejére bruttó hatmilliárd forintból valósul meg a Kaposvár Aréna, amely nemetközi sportesemények megtartására is alkalmas, multifunkcionális épület lesz.

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármesterének tájékoztatása szerint a beruházás jól halad, a létesítményt tartó cölöpök már a helyükön vannak, az épület novemberre szerkezetkész lesz. A Kaposvár Aréna a kosár-, a röp- és a kézlabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez modern körülményeket, a hazai és nemzetközi mérkőzések közönségének 3040 ülőhelyet biztosít, de az ide szervezett kulturális eseményekre több mint négyezer embert is fogadni tud.

 

Multifunkcionális lesz a Kaposvár Aréna

A kavics alakú aréna kisebb lesz a győri csarnoknál, de belső kialakítását tekintve szinte ugyanolyan lesz

 

Az aréna a Modern városok program keretében valósul meg, ám a Kaposvár saját fejlesztési programja, a Németh István program keretében is több sportot értintő beruházás készül. Az új sportcsarnok kavicsalakú lesz, külsejét karcolásmentes lemezzel borítják, amely ellenáll a "pusztakezes" rongálási kísérleteknek, felülete pedig speciális szerekkel tisztítható lesz. A motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, kétezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat is edzhet.

 

/T.D.