Sporthírek

Nőtt a szerepe a vívósportnak a felújított Gerevich Aladár sportcsarnokban

Nőtt a szerepe a vívósportnak a felújított Gerevich Aladár sportcsarnokban

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok a felújítás eredményeként ismét méltóvá vált a magyar sport hírnevéhez, és a csarnok névadójához  – emelte ki dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára az ünnepélyes átadáson 2015. november 20-án.

Szabó Tünde kifejtette: az 1941-ben átadott régi csarnok Magyarország első fedett sportlétesítményeként rengeteg hazai sportsiker otthona volt. Óriási küzdelmek, győzelmek, örömkönnyek és fájó vereségek emléke kötődik e falakhoz - szögezte le az államtitkár, majd elmondta: a magyar kormány évről-évre növekvő forrásokat biztosít sportéletünk fejlesztésére. Ez nem csak a körülmények javítására, de új programok, ösztöndíjak meghirdetésére, világversenyek lebonyolítására is irányul. A vívósportban a felnőtt versenyzők száma 2013-ról 2015-re 158-ról 257-re, a tagszervezetek száma 63-ról 83-ra nőtt – emelte ki dr. Szabó Tünde.


Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok


A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok egyik vívóterme


A 210 millió forintból megújult Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban - mely a vívósport mellett az ökölvívás, az asztalitenisz, a cselgáncs, és az evezős sportok otthona, de uszodával is rendelkezik - a vívók által használt teljes terület a korábbi kétszeresére: 1640 négyzetméterről 3148 négyzetméterre nőtt. A korábbi földszinti birkózótermet is a vívók vehették birtokba. A felújításra költött 210 millión felül 76 millió forintból új vívópástok, ezekhez kapcsolódó berendezések, erőnléti gépek és egyéb eszközök kerültek a sportcsarnokba. Összesen 35 pást áll a kardozók, tőrözők, párbajtőrözők rendelkezésére. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok a XIV. kerületben, a Budapesti Olimpiai Központ területén található.


EMMI Sportért Felelős Államtitkárság / MCOnet