Sporthírek

Orbán Viktor miniszterelnök is végső búcsút vett Buzánszky Jenőtől

Orbán Viktor miniszterelnök is végső búcsút vett Buzánszky Jenőtől

A fővárosi Szent István-bazilikában megtartott búcsúztatáson több százan rótták le kegyeletüket  Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsóként elhunyt játékosa előtt.

A búcsúztatáson beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Csányi Sándor elnök. "Mindent azért tett, hogy Magyarországnak örömet szerezzen. Ezt itt és most köszönjük neki" – mondta a január 11-én elhunyt futball legendáról a miniszterelnök. Csányi Sándor beszédében úgy fogalmazott, nemcsak Buzánszky Jenőtől, hanem "múltunk egy darabjától búcsúzunk", a magyar labdarúgás legkiemelkedőbb fejezetétől.

 

 

Végső búcsú Buzánszky JenőtőlTöbb volt válogatott futballista, sportoló, politikus és közéleti személyiség vett végső búcsút az elhunyttól, így többek között Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Nemzet Sportolója, valamint Simicskó István, sportért felelős államtitkár.

Előzmény:
Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 90. évében elhunyt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat jobbhátvédje, olimpiai bajnok, Európa Kupa-győztes, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. Halálával a legendás Aranycsapat klasszikus felállásának összes tagja távozott az élők sorából.

 

MTI/MCOnet

 

Fotó: Árvai Károly