Sporthírek

Sport- és szabadidős létesítményt adott át Orbán Viktor

Sport- és szabadidős létesítményt adott át Orbán Viktor

A Tokaji Vízitúra Központ átadásán Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány célja, hogy 2030-ra Európa egyik legegészségesebben élő nemzete legyen a magyar.

A kormányfő elmondta: jelenleg miközben a magyarok tisztelik élsportolóikat, a kontinens egyik legkevesebbet sportoló nemzetei közé tartoznak, a fiataloknak pedig mindössze 36 százaléka sportol rendszeresen. A sport- és szabadidős tevékenységek a jövő évi büdzsében is kiemelt támogatást kapnak - közölte a miniszterelnök. A feladatok közé sorolta Orbán Viktor, hogy küzdeni kell az egészségtelen élelmiszerek ellen, vissza kell szorítani a dohányzást, erősíteni kell a mindennapos testnevelést, és Erzsébet-táborokat, vándortáborokat kell szervezni a gyerekeknek.  "Van esélyünk arra, hogy Magyarország felálljon a fotelből és sportért rajongó nemzetből sportoló nemzetté váljon" - mondta. 

 

Átadták a Tokaji Vízitúra Központot

A sport- és szabadidős tevékenységek a jövő évi büdzsében is kiemelt támogatást kapnak

 

Orbán Viktor megjegyezte: a kormány komoly összegeket fordít kerékpárutakra, a természetjárás megerősítésére. Fontosnak nevezte, hogy a vízi és kerékpáros vándortáborokba idén már 7500 diák jelentkezett. A térségi fejlesztésekről szólva elmondta, hogy hamarosan a Tisza-hídon is átvezet Tokajnál a bicikliút. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke egyedülálló lehetőséget lát abban, hogy turisztikai termékké váljon Magyarországon a vízi turizmus. A Felső-Tiszán tizennégy új vagy megújult állomás várja az ide érkezőket, országosan pedig mintegy százötven helyszín kapcsolódik be a vízitúra-hálózatba. 

 

MTI/T.D.