Sporthírek

Sportcentrumot avattak Hódmezővásárhelyen

Sportcentrumot avattak Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely központjában, egy műemléképület felújításával hozták létre a 12 versenypástos, a legmodernebb találatjelző berendezésekkel felszerelt kétszintes létesítményt, mely  az ország legkorszerűbb regionális vívócentruma.


Az 1700 négyzetméteres épületben a vívók mellett az ökölvívók is helyet kapnak, és fallabda pályákat, valamint rekreációs részleget is kialakítottak. A beruházást a kormány 655,6 millió forinttal, a Magyar Vívó Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma  50-50 millió forinttal támogatta. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője az átadóünnepségen elmondta, a Hódmezővásárhelyen öt iskolában mintegy négyszáz gyermek vesz részt vívásoktatáson. Az új vívócentrum az ő képzésük mellett arra is lehetőséget biztosít, hogy Hódmezővásárhely a vívás dél-alföldi fellegvára lehessen.

 
Hódmezővásárhely, sportcentrum


Bokszolók edzenek az újonnan átadott hódmezővásárhelyi vívó- és ökölvívócentrumban 2015. október 10-én. A beruházást a kormány 655,6 millió forinttal, a Magyar Vívó Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 50-50 millió forinttal támogatta. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott, aki vívótermet épít, az komoly részt vállal a város gyermekeinek neveléséből. A vívás az a sportág, amely talán a legtöbbet hozzátesz egy ember egyéniségéhez - mondta a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző.


MTI/MCOnet