Sporthírek

Stadion a stadionban: 2019 - új, 65 ezres Puskás

Stadion a stadionban: 2019 - új, 65  ezres Puskás

Egy rendezvénnyel elbúcsúztunk a Puskástól (korábbi nevén Népstadiontól) - most bontásba kezdenek, hogy legkésőbb 2019. első negyedévében átadhassák az új Puskás stadiont. Legkésőbb a jövő év elején megindul a bontás. Hazánk messze legnagyobb építkezése lesz - mondta el a Digisport október 22-i, reggeli műsorában dr. Fürjes Balázs, a budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

Az új stadion tervezése előtt három koncepció vetélkedett egymással: a régi mellett, a régi helyén vagy a régiben épüljön meg Magyarország legnagyobb sportlétesítménye. A „stadion a stadionban” koncepció megvalósítása nem csak a labdarúgás, hanem az egész magyar sport javát szolgálja. Az új Puskás Ferenc Stadionban végre világszínvonalú körülmények között készülhetnek a rangos nemzetközi versenyekre Magyarország legeredményesebb sportolói és legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzői.


Kisfilm az új Puskás Ferenc Stadion koncepcióterve alapján

Az új stadion építészetileg megőrzi egy-egy látványos elemét ikonikussá vált stílusának. Az új, teljesen fedett 65 ezer nézőt befogadni képes stadionban - mely labdarúgó VB-, és EB döntő rendezésére is alkalmas lesz - tehát felismerhető lesz majd mindannyiunk szeretett Népstadionja is. Maga a stadion teljesen új lesz, valóban csak külalakjában, építészeti megjelenésében fogja felidézni a hagyományos formát. Ami már biztos: a beruházás eredményeképpen itt rendezik majd a 2020-as labdarúgó EB három csoportmeccsét és egyik nyolcad döntőjét.


Magar Nemzeti Sportközpontok / MCOnet