Sporthírek

Tenni kell az úszótehetségek megtartása érdekében

Tenni kell az úszótehetségek megtartása érdekében

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség újonnan megválasztott elnöke a stratégiai célokról szólva elmondta, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a tehetségek megtartása érdekében.

"Számos, már bizonyított fiatal 10-14 éves kora között veszik el a sportág számára, amikor választaniuk kell a tanulás vagy az úszóversenyzői életpálya között. Ekkor megfelelő, célzott anyagi támogatással érzékelhető figyelmet kell kapjanak" - fogalmazott Wladár Sándor. Példaként említette, hogy egy tehetséges gyereknél gondot okozott a minőségi tanuláshoz szükséges magántanárok megfizetése, illetve egy olyan sportorvosi teszt-sorozat költségeinek fedezése, amely végül nagyban hozzájárult az úszó sikereihez.

 

Tenni kell az úszótehetségek megtartása érdekében

Wladár Sándor közölte, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a tehetségek megtartása érdekében

 

Kiemelt stratégiai cél, hogy magasabb nívóra emeljék a sportorvosi-sporttudományos hátteret. Továbbá az úszószövetség elnöksége jóváhagyta az indianapolisi vb-n fantasztikus sikereket elért fiatalok állami jutalmait. Ennek értelmében a versenyzők mindösszesen 12,9, edzőik pedig 6,5 millió forintot kapnak a kiváló eredményeikért. A testület szintén elfogadta a Gerevich-ösztöndíj jövő évi felosztásának alapelveit, illetve a jövő évi országos bajnokságok időpontjait, ennek alapján a felnőtt ob-re március 28-31-én kerül sor.

 

MTI/T.D.