Sporthírek

Új kézilabdacsarnok épült Veszprémben

Új kézilabdacsarnok épült Veszprémben

Átadták a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnáziumban a kézilabdás utánpótlásnak épült új sportcsarnokot, amely több mint 650 millió forintból, TAO-források felhasználásával épült meg.

A Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója, Bardóczy Gábor hangsúlyozta, hogy az új létesítmények építésével, valamint a csarokfelújításokkal a magyar kézilabdás fiatalok 21. századi körülmények közt fejlődhetnek. A beruházással az volt a céljuk, hogy a szakemberek által kiválasztott kézilabdás fiatalok a Noszlopy Gáspár Gimnáziumban egy helyen tanulhassanak, edzhessenek és lakhassanak is a kollégiumban. Emellett a gimnázium többi diákja is kulturált, a kor színvonalának megfelelő létesítményben végezheti napi testneveléseit.

 

Magyar Kézilabda Szövetség

 A Magyar Kézilabda Szövetség kiemelt céljai között szerepel új létesítmények építése, valamint a csarnokfelújítások 

 

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy a sport esetében is fontos, hogy életutat kínáljanak, amire Veszprémben minden lehetőség adott: megvan az általános iskolai bázis, a középiskolai nevelés és az egyetemen is vannak lehetőségek. Az 1610 négyzetméter alapterületű, 7 méter belmagasságú új csarnok kézilabda-, kosárlabda- és országos szintű röplabdamérkőzésekre is alkalmas. A szabványos kézilabdapályát magában foglaló csarnokban a középvonal két oldalán egy-egy tornatermi gyakorlótér is kialakítható.

 

/T.D.