Sporthírek

A Lyon egyetlen góllal volt jobb a Real Madridnál

A Lyon egyetlen góllal volt jobb a Real Madridnál
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi játéknapján a Lyon hazai pályán Makoun egyetlen góljával legyőzte a Real Madridot.
Nem szakadt meg a Real Madrid rossz sorozata a Stade Gerlandban, a Lyon pályáján. A spanyol fővárosi csapat ezúttal is vereséget szenvedett a francia csapat stadionjában. Iker Casillas éppen századik mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában, de nem hozott szerencsét a jubileum. Nem keltette ijedős csapat benyomását a hazai együttes. Sidney Govou igen aktív volt a jobb oldalon, egyértelműen látszott, hogy a Lyon itt próbálja megbontani a madridi védelmet. Az első 20 perc elteltével a vendégek komoly gólhelyzetet sem tudtak kialakítani, míg a Lyon próbára tette párszor Iker Casillast.

Iker Casillas mindent megtett

Iker Casillas mindent megtett

Olyannyira jól ment Claude Puel csapatának, hogy az első félidőben ők irányították a játékot. Ahogy telt az idő, Pellegrini, a madridiak trénere egyre idegesebben járkált fel-alá. Közben Delgado, a hazaiak támadója majdnem megszerezte a vezetést egy kapáslövésből, de a kapufa Casillasszal és a Madriddal volt. Ám a második félidő elején jött, amire a Gerland közönsége várt. Makoun a félpályáról indulhatott el a labdával és miután senki nem volt hajlandó megtámadni őt, jó 25 méterről rádurrantotta a labdát Casillas kapujára, amely a hálóban kötött ki, 1-0 a Lyonnak.

Claude Puel csapata várja előnnyel a visszavágót

Claude Puel csapata várja előnnyel a visszavágót

A királyi gárda játékosai meg is zavarodtak a gól után és nem tudtak mit kezdeni a lyoni rohamokkal. A második játékrész közepén még Cristiano Ronaldo jelezte, hogy ő is a pályán van. Remek lövéséhez Hugo Llorisnak kellett nyújtózkodnia a pipa felé. Miután több találat már nem született a találkozón, a Lyon egy gólos előnnyel várhatja a madridi visszavágót. A vendégek pedig össze kell szedjék magukat, ha nem akarnak csúnyán felsülni hazai közönség előtt.
Milan - Manchester United Bajnokok LigájaA cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu