Sporthírek

A Real Madrid és a Milan is búcsúzott a Bajnokok Ligájától

A Real Madrid és a Milan is búcsúzott a Bajnokok Ligájától
A Lyon 1-1-es döntetlenjével a Real Madrid otthonában kivívta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe való továbbjutást, míg a Manchester United megsemmisítő 4-0-ás vereséget mért a Milanra az Old Traffordon.
Szerte foszlotak a madridi BL döntős álmok, bár a mérkőzést jól kezdte a Real Madrid. Kaká rögtön az első percben helyzetbe került, de Hugo Lloris, a lyoni hálóőr hárítani tudott, nem úgy mint öt perccel később. Ekkor ugyanis Cristiano Ronaldo kapott egy kiugratást Gutitól. A portugál joval gyorsabb volt, mint védője, a labdát pedig a kapus lába között gurította a kapuba. Sorra dolgozta ki a helyzeteket a hazai csapat, Gonzalo Higuaín még a kapufát is eltalálta, miután elfektette Llorist. A szünetben Claude Puel, a franciák trénere kettőt is cserélt, amleytől látványosan feljavult a Lyon játéka a második félidőben. A Real Madridé pedig visszaesett, alig alig kerültek helyzetbe a blancok.

Casillas nem akarta elhinni, hogy Pjanic betalált

Casillas nem akarta elhinni, hogy Pjanic betalált

A 75. percben jött Pjanic és szerte foszlatta a spanyolok álmait, amely az volt, hogy a fináliba jussanak, amelyet a saját pályájukon játszanak. A bosnyák középpályás Lisandro Lopez lekészített labdáját lőtte Iker Casillas kapujába. Ezek után hiába próbált meg bármit is csinálni a Madrid, nem jutotak eredményre és 2-1-es összesítéssel így a Lyon jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Az este másik mérkőzésén a Manchester United a Milant fogadta az Old Traffordon. Az olaszok az első mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedtek a San Siroban, ezt kellett volna most ledolgozni. De Rooney, aki az odavágón két gólt is szerzett fejjel, már a 13. percben betalált Gary Neville jobb oldali beívelést követően szintén fejjel. Így nagyon nehéz helyzetbe került a milánói alakulat. A vendégek fejvesztve szaladtak az eredmény után, de gólt nem sikerült elérni. A második játékrész elején, a 46. percben ismét villant az angol támadó.

A United megalázta a Milant

A United megalázta a Milant

Rooney ezúttal Nani centerezését lábbal értékesítette, a védők pedig sehol sem voltak az esetnél, pedig Ronaldinho a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, tudják, hogyan állítsák meg az angol gólzsákot. Nos Rooney már két találatnál járt. Szűk negyedóra elteltével Park kapott a tizenhatoson belül labdát, a koreai pedig a hosszú sarkot vette célba, ezzel 3-0-ra mentek a manchesteri vörösök. A Milan játéka teljesen szétesett a mérkőzés végére, lélektanilag is összezuhantak, ennek eredményeképp a 87. percben Darren Fletcher megadta a kegyelemdöfést az olaszok számára, így a Manchester United nagyon sima hazai győzelem után 7-2-es összesítéssel léptek a BL negyeddöntőjébe.


psz.

Bajnokok Ligája hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu