Sporthírek

Bayern München - Lyon előzetes

Bayern München - Lyon előzetes
Holnap este francia - német csatát láthatunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Ugyanis az Olympique Lyon a Bayern Münchenhez látogat az odavágón az Allianz Arénában.
Már megint egy francia ellenfél. Ez nem túl jó ómen a bajorok számára. Hogy miért is? Menjünk vissz a Bajnokok Ligája csoportköréig. Akkor a Bordeaux volt a bajorok ellenfele. A Girondins oda-vissza megverte Louis van Gaal csapatát és csoportelsőként lépett a legjobb tizenhat közé, míg a bayern az utolsó mérkőzésen, a Juventus elleni 4-1-el biztosította be a tovább jutást. Ha lehet egy kicsit tovább menni, a Lyon a negyeddöntőben a Bordeaux ellen játszott, nyertek 3-1-re hazai pályán, majd kikaptak idegenben 1-0-ra. Ha ezt vesszük alapul, mivel a Bordeaux legyőzte a Bayernt, jobb csapat, és mivel a Lyon megverte a Bordeaux-t, mégnagyobb falat a bayern számára.

Butt két tizenegyest is hárított a Bordeaux ellen

Butt két tizenegyest is hárított a Bordeaux ellen

Persze ez csak amolyan fantázia eszmefuttatás, mert azóta már sok víz lefolyt a Dunán és a fociban minden lehetséges. De ettől függetlenül nehéz lesz a németeknek Lyonban, már csak nemzeti szempontból is, hiszen a francia-német csaták hosszú időkre nyúlnak vissza a történelemben, másfelől a Lyon a Real Madridot is képes volt legyőzni. De azért a német rekordbajnok sem kezdő a szakmában. a Fiorentinán idegenben lőtt több góllal léptek tovább, majd ezt megismételték a Manchester united ellen is. És azért egy tavalyi döntöst így legyőzni nem kis dolog. Robbenék csodálatosan hangoltak a holnapi meccsre, hetest vágtak a Hannovernek a bajnokságban, míg a Lyon megint a Bordeaux-val találkozott a Ligue 1-ben, ahol 2-2-es döntetlen született balhéba torkolva. A két tűz közé sodródott Willy Sagnol, korábbi francia válogatott és Bayern München védő.

Sagnol Bayern sikert vár

Sagnol Bayern sikert vár

Sagnol elmondta, reméli, hogy a Bayern legyőzi a Lyont. "Azt hiszem a gólnélküli döntetlen tökéletes lenne a bayernnek az első mérkőzésen. Az előző fordulóban már megmutatták, hogy képesek gólt szerezni idegenben. Ha megkérdeznék százalékban, akkor 51-49 a Bayern javára." Sagnol még a kilenc évvel ez előtti Bayernt is összehasonlította a mostanival. "Hasonlóképpen, mint kilenc évvel ez előtt, senki sem várta, hogy ilyen messzire jutunk. Akkor erősebbek voltunk a védelemben, míg a jelenlegi csapat több támadóval játszik. De mint akkor, ebben a csapatban is rengeteg akaraterő van és azt hiszem jobban játszanak, mint mi akkor"- mondta Willy Sagnol, aki öt bajnoki cím mellett egy Bajnokok Ligája trófeát is nyert 2001-ben a Bayernne
l.

p.sz.

Bajnokok Ligája hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu