Sporthírek

Diego Milito duplájával Bajnokok Ligája győztes az Inter

Diego Milito duplájával Bajnokok Ligája győztes az Inter
Az Inter a csúcsra ért ismét. Diego Milito két góljával José Mourinho csapata nyerte meg a Bajnokok Ligája 2009/2010-es fináléját.
Talán lehet azt mondani, hogy Ribéry-vel másabb, dinamikusabb focit játszott volna a Bayern München az Inter ellen, de le a kalappal José Mourinho előtt. A portugál menedzser ismét bizonyította, hogy mekkora stratéga. Már a mérkőzés első tíz percében látszott, hogy a Bayern fogja uralni a pályát. De mindez hiába való volt, hiszen az Inter rendkívül fegyelmezetten védekezett, akárcsak a Barcelona ellen az elődöntő visszavágóján. Ha a helyzet úgy kívánta Samuel Eto'o jobb, Diego Milito pedig balhátvédet játszott.

José Mourinho nagyon összerakta az Intert

José Mourinho nagyon összerakta az Intert

És innen tudott életveszélyes kontrákat vezetni a milánói gárda. És bár sokszor nem jutottak lövésig az elől lévők, egyetlen védelmi megingás elég volt a 35. percben. Sneijder Milito csúsztatását vissza tette az argentinnek, aki átemelve Butt felett a labdát, megszerezte a vezető találatot az Inter számára. Pedig fölényben voltak a bajor védők. A gól után semmi mással nem törődtek az olasz csapat játékosai csak a bekkeléssel. Amíg ez folyt, a Bayern nem tudott komoly lövőhelyzeteket kialakítani. Arjen Robben nagyon sokat volt játékban és a társak mintha tőle vártak volna valami nagy dolgot, de egyedül kevés volt a holland, hiába verte meg Chivut a jobb szélen egymás után.

Diego Milito volt a döntő hőse

Diego Milito volt a döntő hőse

Az első találat után újabb 35 perc telt el. A 70. minutumban ismét kontrázhatott az Inter és Milito zseniális tudását ismét megmutatta. Daniel van Buytent küldte el a tizenhatos sarkánál egy lövőcsellel, majd Butt kapujába passzolta a labdát. Ekkor már szinte elkönyvelhető volt az Inter győzelme, de Mourinho nyugalomra intett mindenkit. Az előny végül kitartott és az Inter 45 év után ülhet ismét Európa trónjára. José Mourinho pedig a harmadik olyan tréner, aki két különböző csapattal is el tudta hódítani a legrangosabb európai trófeát. A kérdés már csak az, mi lesz José Mourinhoval. A Real Madrid ezdője lesz, vagy marad továbbra is az inter kispadján.

p.sz.

Bayern München - Inter percről percre


A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu