Sporthírek

Európa Liga: A Fulham útja a döntőig

Európa Liga: A Fulham útja a döntőig
Szerda este Hamburgban a Fulham és az Atletico Madrid játsza egymás ellen az Európa Liga első fináléját. A Fulham igazi meglepetéscsapatként jutott a döntőbe nagyágyúkat kiejtve.
Elérkezett az idő. Az UEFA-kupa jogutódja, az Európa Liga döntőjét holnap ester rendezik meg Hamburgban, a Nordbank Arénában. A Bajnokok Ligája kistestvérének fináléját egy angol és egy spnyol csapat fogja megvívni, ők pedig a Fulham és az Atletico Madrid. Mindkettejük számára rögös út vezetett a döntőig, mégis Roy Hodgson csapata, a Fulham az, amelytől senki sem várta a nagy bravúrt. A madridi alakulat, az Atletico pedig titkon mindig esélyese egy Európa Ligának, még akkor is, ha az idei év pocsékul sikerült a bajnokságban. Nézzük, mennyire volt kalandos a Fulham útja a hamburgi döntőig. A londoni kiscsapat Hodgson mester irányításával igazi csapattá nőtte ki magát. Nincsenek kiemelkedő nevek, de az egység bőségesen kárpótolta ezt a hiányt.

Roy Hodgson, a nagy mester

Roy Hodgson, a nagy mester

A Fulham a sorozat E csoportjában indult el, ahol a Roma, a Basel és a CSKA Szófia voltak az ellenfelek. Hat mérkőzés alatt Gera Zoltánék csak egyszer kaptak ki, a Roma otthonában 2-1-re (hazai pályán 1-1), amely egyáltalán nem szégen, ha azt nézzük, hogy az olasz fővárosi csapat most a Serie bajnoki címéért harcol. A Baselt oda vissza megverték és a Szófia ellen becsúszott egy döntetlen még a szezon elején. A Cottagerek a második helyen léptek tovább csoportjukból. Ezek után jöhetett az egyenes kieséses szakasz,ahol a Fulham útjába a tavalyi címvédő Shakhtar Donyeck csapatát sodorta a sors(olás). 3-2-es összesítéssel Hodgson csapata volt a jobb. Március 12-én a Juventus volt az ellenfél a nyolcaddöntőben. Idegenben 3-1-re nyert a Juventus és ekkor már szinte mindenki tudni vélte, hogy vége a nagy szereplésnek.

Gera mindig betalált, amikor kellett

Gera mindig betalált, amikor kellett

Ráadásul a visszavágón Trezeguet góljával már a mérkőzés elején vezetést szerzett az olasz csapat. Nagy rohamokba kezdett a Fulham, kapufától kezdve, kiállításon át büntetőig minden volt, Gera kettőt lőtt, a mérkőzés hajrájában Dempsey pedig megszerezte a mindent eldöntő találatot beállítva a 4-1-es végeredményt, így a Fulham 5-4-el tovább lépett.


Fulham - Juventus 4-1

Jött a német bajnok Wfl Wolfsburg, amelyet szinte már könnyedén legyőzött és kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe. Itt már nem volt könnyű dolga a londoniaknak, hiába volt kikövezve a döntőbe vezető út. Az ellenfél a Hamburg volt, amely mindenképp szerette volna saját stadionjában elhódítani a trófeát. Németországban a 0-0-ás döntetlen nagy bravúr volt, tekintettel a csapat fáradságára. Hodgson csapata akkor sem tört össze, amikor Petric megszerezte a vetetést a Craven Cottagen. Talpra álltak és nyertek 2-1-re. Gera Zoltán szerezte a győztes találatot. Már csak egy nagy mérkőzés van hátra, az Atletico Madrid elleni.


p.sz.

Európa Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu