Sporthírek

Európa Liga: Az Atletico útja a döntőig

Európa Liga: Az Atletico útja a döntőig
Ma este Hamburgban a Fulham és az Atletico Madrid játsza egymás ellen az Európa Liga első fináléját. A spanyol klub nyögve nyelősen vánszorgott el a döntőig.
Az előzőekben már bemutattuk a Fulham bravúros sorozatát, amellyel elverekedte magát az Európa Liga 2009-2010-es fináléjáig. Most azon az Atletico Madridon a sor, amely a Bajnokok Ligája csoportköréből kipottyanva került az EL egyenes kieséses szakaszába. Utólag talán azt is mondhatnánk, hogy az Atletico jobban is járt így, mivel a BL mezőnye igen erős volt a csoportmeccsek után. Tehát a spanyol klub a Bajnokok Ligája D csoportjában indult, ahol a Chelsea és a Porto mellett az Apoel Nicósia volt az ellenfele. Azt nem mondhatni, hogy Quique Sanchez Flores csapata direkt a harmadik helyet vette célba, mivel hat mérkőzés alatt mindössze három pontot tudtak gyűjteni (három döntetlen).

Flores és csapata még megmentheti a szezont

Flores és csapata még megmentheti a szezont

A csoportelső Chelseavel oda-vissza 2-2-t játszottak és pontazonossággal, de az Apoel otthonában elért 1-1-es döntetlennek köszönhetik, hogy nem végeztek az utolsó helyen. Ezek után jöhetett az Európa Liga kieséses szakaszának első köre. Az ellenfél a Galatasaray volt. A visszavágón az idegenbeli 2-1-es győzelemmel sikerült tovább jutni. A nyolcaddöntőben a portugál Sporting várt rájuk, ahol egy 0-0-ás döntetlent hozó első mérkőzés után  négy gólt is hozott a visszavágó Lisszabonban 2-2-es elosztásban. Az elődöntőben a Valencia ellen ugyanezt ismételte meg a Madrid.

Diego Forlán góljai kellettek a döntőbe jutáshoz

Diego Forlán góljai kellettek a döntőbe jutáshoz

Tehát elmondható, hogy igen vánszorgósra sikerült a csapat útja. Az elődöntőben a Liverpoolt hazai pályán 1-0-ra legyőzték Diego Forlán suta góljának köszönhetően egy igazán kiábrándító mérkőzésen. A liverpooli visszavágón már úgy tűnt hogy kiesnek, mivel a rendes játékidőben után a Pool berámolt még egy gólt. De egy támadás végén szinte a semmiből lőtt gólt az Atletico és idegenben lőtt több góllal a döntőbe jutott. Itt pedig a Fulham lesz az ellenfél, amelynek a nagyobb csapatok ellen egészen jól megy. Sanchez Flores csapatának ez az egyetlen esélye, hogy bezsebeljen egy trófeát és megmentse a szezont.

p.sz.

Európa Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu