Sporthírek

Inter - Chelsea beharangozó

Inter - Chelsea beharangozó
Ma este a San Siroban az Inter a Chelsea csapatát fogadja a Bajnokok Ligájában. De azt is mondhatnánk, hogy Mourinho újra találkozik egykori tanítványaival, de ellenfélként.

UEFA Bajnokok Ligája

Különleges összecsapás lesz ma este az Inter - Chelsea Bajnokok Ligája mérkőzés, hiszen José Mourinho, aki korábban sikereket halmozott fel a londoni klubbal, most ellenfélként találkozik egykori játékosaival. Valamint Carlo Ancelotti, a Chelsea jelenlegi menedzsere ismét össze csap az Interrel, mint már oly sokszor olasz edzői pályafutása során. Ancelotti mester tudja mire számíthat Mourinhotól és az Intertől és tisztában van ellenfele erejével. "Én nagyon tisztelem az Inter Milant, ahogyan eddig is tettem a múltban. Ahhoz, hogy legyőzzük őket 100 százalékot kell teljesítenünk. De ha leakarnak győzni minket, nekik is 100 százalékot kell nyújtaniuk"- nyilatkozta a közelgő esti mérkőzés kapcsán az olasz szakember.

Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsereEzek után kitért a hiányzó nevekre is: "Ashley Cole és Yuri Zhirkov hiányozni fog. Ők két nagyon fontos játékosok, de Belletti újra edzésben van és minden rendben van vele." Majd kitért magára a mérkőzésre is: "Tudom mennyire fontos az Internek ez a kupa, de nekünk sem kevésbe. De hogy őszinte legyek, nem igazán érdeklődöm az Inter és az öltözőjük iránt"- utalt a megfelelő ismerettségre Ancelotti. "Úgy gondolom a játék két nagyon erős csapat között fog eldőlni egy nagy csatában. A futballban már nincsenek meglepetések senki számára, hiszen minden meccset meg tudunk nézni a tévében, nem úgy mint húsz évvel ezelőtt." Tehát Ancelotti számára az Inter egy nyitott könyv. De ugyanezt elmondhatjuk Mourinho és a Chelsea kapcsolatáról.

Franck Lampard mindig is szerette José Mourinhot

Franck Lampard mindig is szerette José Mourinhot

Lampard, a Chelsea vezéregyénisége egykoron nagyon közel állt ahhoz, hogy elhagyja a londoni kékeket, amikor José Mourinho az Interhez távozott. A válogatott középpályás ugyanis meglehetősen jó kapcsolatot áppol egykori trénerével és elmondása szerint közel áltt ahhoz, hogy Milánoba szerződjön. "Abban az időben, ha őszinte akarok lenni, sok gondolat járt a fejemben az Interrel kapcsolatban. Ez egy nehéz időszaka volt az életemnek, de mindenki tudja hogyan érzek José Mourinho iránt. Az Inter egy fantasztikus klub egy nagyszerű menedzserrel, de ők nem a Chelsea és én úgy érzem a Chelsea részemmé vált"- nyilatkozta Franck Lampard. Továbbá minden jel arra mutat, hogy a válogatott játékos londonban is fogja befejezni pályafutását, hiszen egy öt évre szóló szerződést kötött a kékekkel.Mourinho ismeri a Chelseat

Mourinho ismeri a Chelseat

José Mourinho, aki 2007-ben távozott a Chelsea kispadjáról, szokásos arrogáns higgadságával próbálja kezelni a helyzetet. De számára is különleges élmény lesz egykori csapata és játékosai ellen harcba szállni. "A Premier League sosem könnyű, minden mérkőzés bonyolúlt. De ha egy csapat erős, nem veszít sok meccset, sok pontot"- nyilatkozta Mourinho. Ancelotti tudja nagyon jól, hogy ellenfele, az Inter menedszere miket ért el a Chelseavel, de tiszteletnél több nincs benne. "Sosem mondtam, hogy barátok vagyunk, sosem ettünk együtt, sosem ittunk bort együtt. Általában amikor elmész enni és iszol egy, két, három pohár bort, jó kapcsolatokat tudsz kiépíteni a másikkal, de mi nem." Az Internek minden esetre még hazai pályán sem lesz könnyű dolga, hiszen az elmúlt három mérkőzésük egyikén sem tudtak győzni, ráadásul ott van a Chelseaben a Didier Drogba Nicolas Anelka duó, akik félelmetes teljesítményre képesek, különösen Didier.


p.sz.Bajnokok Ligája gólok - VIDEO

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu