Sporthírek

Lyon - Bordeaux BL előzetes

Lyon - Bordeaux BL előzetes
Két francia csapat párbajozik egymással a Bajnokik Ligája negyeddöntőjében az elődöntöbe jutásért. Ma este a Bayern München - Manchester United mérkőzés mellett a Lyon - Bordeaux összecsapás tartogathat különlegességeket.
Bártan kijelenthetjük a Lyon és a Bordeaux esetében, hogy ismerik egymást, mint a rossz pénzt. Ez a két csapat rendszerint egymást üldözi a francia bajnokságban, tavaly éppen a Girondins volt az, amelyik megtörte a Lyon egyeduralmát a Ligue 1-ben. Most is a BL vendégek az elsők a tabellán és bár az OL csak a hatodik két pont hátránnyal, a Bordeaux két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A bajnokságban a Bordeaux 1-0-ra le tudta győzni a Lyont idegenben, de ami most ennél is fontosabb, a Bordeaux vasárnap Ligakupa döntőt játszott a marseille ellen és 3-1-re kikapott. Tehát egyáltalán nem mondhatja fittnek magát Laurent Blanc csapata. Ezt Marouane Chamakh is kiemelte.

Sok múlik Chamakh jó formáján

Sok múlik Chamakh jó formáján

"Mind mérgesek vagyunk, hogy elveszítettük a Ligakupa döntőt, de ma este nem gyászolhatunk"- mondta a Bordeaux támadója. "A Lyon elleni mérkőzés a legfontosabb minden évben. Nagyon motiváltak vagyunk és a mentalitás kicsit kompenzálni fogja a fáradságot. A Bajnokok Ligájában játszani egy másik Ligue 1 csapattal nem igazán teszi különlegessé az összecsapást, de ami igazán érdekel minket, az ami a kockán forog. Mindenki tudja, hogy egy nagy elődöntő várhat ránt vagy a Bayern München ellen, vagy a Manchester United ellen"- nyilatkozta a marokkói származású támadó. "A Lyon sokkal több tapasztalattal rendelkezik a Bajnokok Ligáját tekintve. Csak azt kell nézni, hogy ez mennyire nagy eredmény számunkra és még mindig kell tanulnunk."

Pjanic a Lyon fő játékmestere

Pjanic a Lyon fő játékmestere

A lyoniak is tudják mennyire nagy a tét ezen a párosításon. Anthony Revelliere külön kiemelte a vendégek rögzített szituációit. "Igaz, hogy a Bordeaux sok gólt szerzett szabadrúgásból, de nekünk védőknek kell ellenállni és biztonságossá tenni ezt a területet. Sok múlik azon, hogy mennyire vagyunk éberek az ilyen szituációkban"- mondta a lyoniak védője, Revelliere. Mindkét csapat hatalmas bravúrt hajtott végre annak érdekében, hogy itt legyen a negyeddöntőben. De valakinek búcsúznia kell majd. Hogy melyik csapatnak, talán egy kicsivel okosabbak leszünk a ma esti derbi után.


p.sz.

Bayern München - Manchester United BL előzetes

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu