Sporthírek

Megmentette a mérkőzést az Arsenal

Megmentette a mérkőzést az Arsenal
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Barcelona 2-0-ra is vezetett az Arsenal ellen Zlatan Ibrahimovic góljainak köszönhetően. De az ágyúsok mégis ki tudtak egyenlíteni, így 2-2-es állásról várják a visszavágót a csapatok.
Az Arsenal és a Barcelona eddig még nem játszott egymással rosszmérkőzést. Elég, ha csak a 2006-os BL fináléra gondolunk. A két csapat most sem hagyott cserben senkit. Izgalmakban volt bőven része mindenkinek. Ha azt írom ide, hogy a Barcelona az első negyedórában tüzijátékot rendezett az Arsenal kapuja előtt, akkor az nem elég kifejező. Pedig más szó nagyon nincs erre. A katalánok már az első pillanattól kezdve beszorították Arsene Wenger csapatát. Röpködtek a labdák a kapu előt, a kapu felé, hol Almúniának kellett mentenie, hol a védőknek kellett tisztázni a szinte üres kapu előterében. Volt, hogy pár pillanat alatt háromszor is lőhettek a Barca játékosai, de gólt nem sikerült szerezni. Húsz perc elteltével 70 százalékban birtokolták a labdát a vendégek, de ez korántsem meddő fölény volt. Ennyi idő alatt Pep Guardiola csapata tízszer lőtt kapura, míg az Arsenal csak egyszer tudott valamire való helyzetet kialakítani.

Ibrahimovic nagyon jól játszott, mindkét gólt ő szerezte a Barcának

Ibrahimovic nagyon jól játszott,
mindkét gólt ő szerezte a Barcának


Tovább nehezítette Wenger dolgát az is, hogy az első félidőben le kellett cserélnie Arshavint és Gallast is sérülés miatt. Az első félidő közben úgy elrepült, hogy észre se lehetett venni, az Arsenal pedig csodával határos módon megúszta kapott gól nélkül. De a második félidő elején nem volt kegyelem. Rögtön a 46. percben Ibrahimovic kapott egy nagyszerű kiugratást. Almúnia már úton volt a labda felé, de rosszul mérte fel esélyeit és mire már visszahátrált volna a kapujába, a svéd támadó át is emelte fölötte a labdát. Sokban ezután sem változott a játék képe. Jött a Barcelona, az Arsenal pedig védekezett. De az 59. percben rosszul léptek ki a londoni védők, így Ibra ismét meglépett a labdával. A hórihorgas támadó megnézte magának hol lesz a labda helye és pontosan a rövid fölsöbe bombázott, Almúniának esélye sem volt a hárításra. Innentől kezdve kicsit show jellegűre vették a katalánok a figurát. Passzolgattak, kicsit átengedték a teret az Arsenalnak, aminek következményei is lettek. A csereként beállt Theo Walcott lépett meg pár perccel beállása után a jobb oldalon.

Puyol (sárga) akadályozta Fabregast a lövésben

Puyol (sárga) akadályozta Fabregast a lövésben

Lefutotta Maxwellt és bár nem túl jól találta el a labdát, mégis Victor Valdés mellett valahogy bement a kapuba. Szépítettek a hazaiak. Telt az idő, a Barca pedig nem érezte, hogy itt még problémák is lehetnek, pedig lett. Egy beívelés után Bendtner fejelte le Fabregasnak a labdát, aki már lőtt volna, amikor Puyol akadályozta őt. A játékvezető pedig a 85. percben tizenegyest ítélt, ráadásul kiállította Puyolt. Véleményes szituáció, talán nem minden bíró cselekedett volna hasonló módon. Az Arsenal csapatkapitány, Fabregas pedig keményen középre lőtte a labdát, Valdés pedig jobbra vetődött. A spanyol egyébként rásérült fájós térdére a tizenegyesnél és a továbbiakban már csak azért volt a pályán, hogy csapata meglegyen a megfelelő létszámban. Így tehát az Arsenal 2-2-re mentette a mérkőzést, de azt is mondhatnánk, hogy a Barca eljátszotta előnyét.


Inter - CSKA Moszkva: 1-0
p.sz.


Bajnokok Ligája hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu