Sporthírek

Mourinho és az Inter lépéselőnyben

Mourinho és az Inter lépéselőnyben
Szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján az Inter 2-1-re legyőzte a Chelsea csapatát. Így Mourinho diadalittasan szoríthatott kezet Carlo Ancelottival a mérkőzés végén.

Inter - Chelsea: 2-1

José Mourinho hazai pályán győzte le volt csapatát. Az előző három bajnoki döntetlen ellenére a csapat most jól működött minden szekcióban. A Chelsea védelme az első percekben nem igazán volt a helyzet magaslatán így lehetett, hogy DIego Milito már a harmadik percben gólt szerzett. Samuel Eto'o tartotta meg nagyszerűen a labdát Ricardo Carvalho mellett, majd továbbpöccintette Sneijder felé, aki elengedte az argentín támadónak.

Milito szerezte meg a vezetést

Milito szerezte meg a vezetést

Ő pedig egy igazítás után keményen a rövid sarogba lőtt Petr Cech mellett. Negyedóra elteltével a londoniak szabadrúgáshoz jutottak az Inter tizenhatosának előterében. Julio César meleg pillanatokat élhetett át. Drogba szabadrúgása a keresztlécen csattant. Wesley Sneijder a 34. percben kapott ragyogó labdát, megnézte hova kell passzolnia. Középen végül Samuel Eto'ot találta meg a labda, aki eltörte a lehetőséget. Pedig ha a kameruni tovább engedi a labdát a lába között. A félidő hosszabításában egy igencsak tizenegyes szituáció történt. Salomon Kalou tört a bűntetőterületre, Samuel, az Inter védője igencsak a hátát nézte és úgy gondolta hogy ha ráesik az elefántcsontparti támadra minden rendben lesz. Nos végül is számításai bejöttek Mejuto González nem ítélt tizenegyest, az olaszok megúszták.

Drogba most nem szerzett gólt, csak kapufáig jutott

Drogba most nem szerzett gólt, csak kapufáig jutott

A második félidő elején Kalou megbosszulta az esetet és gólt szerzett. Ivanovic messze kalandozott a helyéről és már szinte lövőhelyzetbe került az Inter kapujának előterében, de miután zártak előtte, jobbnak látta, ha passzol. Ezt pedig Salomon Kalou állítás nélkül eltekerte a hosszú sarokba, 1-1. Az 55. perc elején jött a válasz a milánoiaktól. Sneijder beadását Carvalho fejelteki épen Camiasso felé, az argentín középályás pedig egy hatalmas löketet eresztett meg, amelyet Ivanovic még blokkolt, de az ismétlést Cambiasso már önyörtelenül a hosszú alsóba vágta.

Mourino tudja, ez a győzelem sokat ér

Mourino tudja, ez a győzelem sokat ér

A 65. percben Anelka és Drogba megmutatták, miért az egyik legveszéjesebb támadópáros a világon. Kettjük összjátékából Lampard került helyzetbe, de tizenegy méterről pont Julio Cesárba lőtte a labdát. Így José Mourinho volt csapata ellen a 2-1-es végredménnyel diadalmaskodni tudott a nyolcaddöntő első felvonásában. Carlo Ancelotti és a Chelsea igyekezhet majd a visszavágón ledolgozni a hátrányt.p.sz.

Bajnokok Ligája VIDEOKA cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu