Sporthírek

Olic triplájával a Bayern a döntőben

Olic triplájával a Bayern a döntőben
Ivica Olic mesterhármasának is köszönhetően a Bayern München már a Bajnokok Ligája döntőjében.
Immáron díszpáholyból figyelheti a bayern München, ki lesz a Santiago Benabeuban az ellenfele a Barcelona és az Inter közül. Ugyanis Louis van Gaal csapata 3-0-ás győzelmet aratott a Lyon ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Az előzetes fogadkozásoknak eleget téve Claude Puel csapata és a Bayern is támadó szellemben lépett a pályára, mégis az első félidőben a vendégek tudták uralni a mezőnyt. Olyannyira, hogy amíg az egyik oldalon alyoniak kaousának, Hugo Llorisnak többször is akadt védeni valója, addig Butt a túloldalon még csak a mezét sem piszkította be.

Olic a harmadik gólt vérző fejjel szerezte

Olic a harmadik gólt vérző fejjel szerezte

A 26. percben Müller tört be a tizenhatoson belülre és némi üggyel-bajjal, de tovább tudta tenni Olicnak a labdát, aki megfordulva védője körül a kapu közepébe lőtt. Az első félidő elteltével a bajorok már nagyon jól álltakg, ezért Puel a szünetben beáldozott egy védőt, Cissokhot, akit Robben rendre megetetett a jobb szélen, Gomis váltotta. Ezzel sem lett előrébb a Lyon, viszont hátrébb annál inkább, mivel Cris az 59. percben egymás után két sárga lapot is beszedett reklamálásért csapatkapitányhoz roppant fegyelmezetlen módon. Viszont az emberhátrány hatására megélénkültek a franciák, de veszélyes lövés még mindig nem fenyegette Butt kapuját.

Ailtintop szolgálta ki nagyszerűen Olicot a második gólnál

Ailtintop szolgálta ki nagyszerűen Olicot a második gólnál

Ám a 67. percben Olic megint villant. A horvát csatár Hamit Ailtintoptól kapott remek tempópasszt és lőtt egyből Lloris kapujába. Ailtintop egyébként egész mérkőzésen kiválóan teljesített a balszélen. Kicsit el is fáradtak a hazaiak és ki is voltak nyílva, jött is a következő találat a 78. percben. Lahm ívelte be jobbról a labdát, amelye Olic vérző fejjel a hálóba bólintott. Ezzel a horvát megszerezte önmaga és csapata harmadik találatát. A meccs végén még Ailtintop szerezhette volna meg a negyedik vendég gólt, de annyira szépen akarta csinálni a török, hogy tekerése felülről súrolta a lécet. A Bayern München így 4-0-ás összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája május 22-i madridi döntőbe.


p.sz.

Bajnokok Ligája hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu