Sporthírek

Robben góljával nyert a Bayern

Robben góljával nyert a Bayern
Ismét Arjen Robben volt a nyerő ember a Bayern München csapatában. A bajorok 1-0-ra legyőzték az  Olympique Lyont a Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágóján.
Ribéry és a vele kapcsolatban kirobbant prostitúciós ügytől hangos a világ futballsajtója, de szerda este csakis a játéké volt a főszerep. Louis van Gaal semmit sem bízott a véletlenre, Ribéry és Robben mellett két támadót is a pályára küldött Olic és Müller személyében. A bajorok igazán kihasználták a hazai pálya és a közönség buzdításának előnyét. Óriási fölényben játszottak a németek, a Lyonnak pedig egyetlen esélye a kontratámadás volt. Komoly lövés viszont egyik kaput sem veszélyeztette az első félidőben. Amit leginkább érdemes volt feljegyezni, az Franck Ribéry kiállítása a 37. percben. A francia középpályás Lisandro Lopezt, a Lyon támadóját talpalta le, amiért Rosetti játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel. Viszont ez a kiállítás egyáltalán nem fogta meg a Bayern játékát, sőt, mégjobban átvette az irányítást.

Ribéry pakolt oda Lisandronak, Természetesen a támadó visszajött a pályára, amiért megkapta a magáék a bajor szurkolóktól

Ribéry pakolt oda Lisandronak, természetesen
a támadó visszajött a pályára, amiért megkapta
a magáék a bajor szurkolóktól


A második félidőben aztán kiegyenlítődött az állás a játékosok számát illetően. Jeremy Toulalan, a franciák védője kapott négy percen belül két sárga lapott (a másodikat Schweinsteiger letalpalásáért) és mehetett zuhanyozni. Claude Puel csapatának szinte momentuma nem volt, mindenki a védekezéssel volt elfoglalva. A 69. percben a semmiből jött a vezető találat. Robben a franciák térfelének közepén kapott labdát, majd gondolt egyet és a kaput vette célba. A lövése Müller tarkóján még irányt változtatott, így Llorisnak nem volt sok esélye, hogy hárítani tudjon.

Robben megint eldöntötte a találkozót

Robben megint eldöntötte a találkozót

Hozzá kell tenni, hogy a francia kapus azért túlságosan a rövid sarkot fogta. A gól után a bayern tovább kereste a fogást a francia csapaton, de azok a kapujuktól 35-40 méterre megálltak és betonvédekezést alkalmaztak. Jól zárták a lyoniak a területeket, de el ment az idő, ők pedig előrébb nem jutottak. Csupán egyetlen gólt tudott bepaszírozni a Bayern München a Lyon kapujába, mégis a játék képe alapján a franciák örülhetnek, hogy csak 1-0-ás hátrányból várják a visszvágót, amelyen nyilván már nem lesz annyira fáradt a csapat, mint ezen a találkozón, hiszen Puel együttese ideje nagy részét utazással töltötte.


p.sz.

Bajnokok Ligája hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu