Sporthírek

Rooney-val nehéz lesz bírni

Rooney-val nehéz lesz bírni
Kedd este az Allianz Arénában fogadja a Bayern München a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Van Bommel, a bajorok csapatkapitánya úgy érzi, meg kell változtatni a stratégiát ahhoz, hogy Wayne Rooney-t tartani tudják.
Rooney ebben a szezonban már 33 találatnál jár minden sorozatot figyelembe véve. Az előző körben a Milan tudta, hogyan kellene hatástalanítani az angol fenegyereket, ám ez mégsem sikerült. Ezúttal a Bayern Münchenen a sor, amelynek holland csapatkapitánya, Marc van Bommel beszélt arról, hogy valami egészen más strátégiát kell kieszelni a legfőbb vörös ördög hatástalanítására. A korábbi Barca középpályás úgy gondolja, hogy a védekezést kell megváltoztatni. "Nem lesz könnyű dolgunk Rooney-val, mert ő annyira jó játékos. Általában emberkövető védekezést alkalmazunk, de nem hiszem, hogy ellene meg tudnánk csinálni, mert ő túl jó. Területvédekezést kell játszanunk, így több mint egy játékos figyelne rá"- merült bele van Bommel a labdarúgás sava-borsába. Nehéz is lenne Rooney-t emberfogásos védekezéssel tartani, hiszen az angol válogatott csatár a pálya szinte minden szegletében feltűnik.

Van Bommel gólja is kellett a továbbjutáshoz a Fiorentina ellen

Van Bommel gólja is kellett a továbbjutáshoz
a Fiorentina ellen


De ezek mellett a holland középpályás tudja, hogy a csapat nagyon nehéz mérkőzés elé néz a Manchester United ellen, függetlenül attól, hogy hazai pályán kezdenek. "Ez nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a United, akárcsak a Barcelona, a Bajnokok Ligája győzelem esélyese. Nem gondolom, hogy különleges jelentőssége lenne annak, hogy itthon játszuk az első mérkőzést. Ha itt 0-0-ás döntetlent játszunk és gólt szerzünk Manchesterben, akkor továbbmehetünk." Nyilvánvaló helyes megállapítás, de ebben nem igazán bízhat van Bommel, ugyanis a United idén a BL-ben legalább egy gólt mindig lőtt idegenben. A Bayern Münchennek pedig nem igazán sikerült a főpróba hétvégén. A bajorok hazai pályán kaptak ki a Stuttgarttól, ráadásul a Schalke is beelőzte őket. A United viszont 4-0-ra győzött hétvégén.


p.sz.

Bajnokok Ligája hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu