Sporthírek

A bajnokságban megy a gólgyártás

A bajnokságban megy a gólgyártás
A Real Madrid vasárnap este a Valladolid otthonában győzött 4-1-re. Higuaín triplázott, míg Cristiano Ronaldo szabadrúgásból volt eredményes. A madridiak továbbra is pontazonossággal a Barca előtt állnak, mivel két góllal többet szereztek.
Hét közben a Real Madrid búcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől. A Lyon ellen a Bernabeuban 1-1-es döntetlent játszottak. Ám vasárnap este a Real Valladolid ellen Manuel Pellegrini csapata 4-1-re győzött. Mi lehet az oka ennek a kétarcú teljesítménynek? Azt talán még maga a tréner sem tudja. De az újabb győzelemmel a Real Madrid továbbra is a tabella élén áll. Cristiano Ronaldo a 28. percben vette be a hazaiak kapuját szabadrúgásból. A labda még egy védő fején megcsúszott, de egyébként is háríthatatlanul ment a jobb fölső sarokba.

A mágikus Ronaldo jobbláb elsült

A mágikus Ronaldo jobbláb elsült

A Valladolid játékosai már várták a szünetet, de mielőtt pihenőre mentek volna a csapatok, jött Gonzalo Higuaín és megduplázta a fővárosiak előnyét. Az argentin támadó Rafael van der Vaart szabadrúgását belsőzte a Valladolid kapujába. Az 52. percben a hazai védők ismét elaludtak. Xabi Alonso a saját térfeléről szinte hanyag mozdulattal emelt Cristiano Ronaldo felé, aki lefejelte a labdát Higuaín elé, ő pedig lerázta a védőt, aki megpróbálta lerántani, majd a jobb sarokba passzolt. Pár perccel később megszerezte a Valladolid a szépítő találatot.

Higuaín triplázott

Higuaín triplázott

Pontosabban a Real Madrid szerezte meg a Valladolid számára, ugyanis Arbeloa fordult bele egy hazai játékosba a tizenhatos sarkánál, így a labda Diego Costa elé került, Casillas pedig úgy hárított, hogy a segíteni igyekvő Albiolra pattant a labda, onnan pedig a kapuba. A 65. percben ismét növelte a Real Madrid az előnyét. Ronaldo egy kisszöglet után éles szögből kapura lőtt, Villar kapus nem tudta fogni, a kipattano pedig Higuaín elé került, akinek semmi mást nem kellett csinálnia, mint 3-4 méterről paszsolni egyet a kapuba. Ezzel Higuaín, csakúgy, mint Lionel Messi, mesterhármast szerzett a La Liga 26. fordulójában.

La Liga 26. forduló eredményei:

Getaf 3 - 0    Mallorca: 3-0
Sporting Gijon    0 - 0    Athletic Bilbao: 0-0
Sevilla    1 - 1    Deportivo La Coruna: 1-1    
Almeria    1 - 0    Malaga: 1-0
Racing Santander    0 - 0    Zaragoza: 0-0
Tenerife    4 - 1    Espanyol: 4-1
Villarreal    2 - 0    Xerez: 2-0
Barcelona    3 - 0    Valencia: 3-0
Valladolid    1 - 4    Real Madrid: 1-4


p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu