Sporthírek

A Schalkenak ezúttal a Stuttgartot kell legyőznie

A Schalkenak ezúttal a Stuttgartot kell legyőznie
Ma este a Bundesliga 26. fordulójának nyitómérkőzésén A második Schalke a Stuttgart csapatát fogadja a Veltins arénában. Amennyiben a gesenkircheni alakulat nyer, ideiglenesen átveszi a tabella vezetését.
Igen izgalmas mérkőzésnek igérkezik a ma esti Schalke - Stuttgart német bajnoki találkozó. Amióta Félix Magath átvette a gelsenkircheni alakulat irányítását, látványosan sokat fejlődött a csapat. A kékek már a második helyen állnak a tabellán, két ponttal lemaradva a német rekordbajnok Bayern Münchentől. Ha a Schalke nyer, ideiglenesen átveszi a Bundesliga irányítását. De Magath mester tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű ellenfél a Stuttgart, de szükség van a három pontra.

Magath győzelmet akar

Magath győzelmet akar

"Lehetetlen megjósolni, hogy fogjuk befejezni a szezont, amíg nem látjuk, hogyan is néz ki az állás, miután játszottunk a Stuttgart, Hamburg, Bayern és Leverkusen ellen. Megakarjuk nyerni a meccset a pozíciónk megszilárdítása érdekében. Még semmi sem valósult meg, nagyon sokat kell dolgozzunk, mert nagyon nehéz bejutni Európába"- nyilatkozta Magath a Schalke hivatalos honlapján. Egyelőre a kékeknek a mostani ellenfélre kell koncentrálni, akit nem szabad alábecsülni. "A Stuttgart is kiemelkedő csapat nem csak a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is, mivel új edző érkezett. Nagyon gyorsan váltanak védekezésből támadásba, egy komplett csapat, amely együtt képes harcolni."

A Schalke közönsége ki van éhezve egy bajnoki címre

A Schalke közönsége ki van éhezve egy bajnoki címre

Aki nyomon követi a Bundesliga eseményeit emlékezhet arra a bizonyos 2000-2001-es szezonra, amikor a Schalke nagy menetelésbe kezdett és úgy tűnt megnyerte a bajnokságot. Már mindenki ünnepelt, amikor érkezett a szomorú hír, hogy a rivális Bayern München az utolsó fordulóban pontot mentett, így 63-62 pontaránnyal a bajorok nyerték meg a bajnokságot. Ha a Schalke lendülete idén is kitart, megint a Bayernnel versenyezhetnek a salátástál megszerzéséért.


p.sz.


Bundesliga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu