Sporthírek

A Sevilla a Copa Del Rey döntőjében

A Sevilla a Copa Del Rey döntőjében
Szerda este a Sevilla a spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóján bár 1-0-ás vereséget szenvedett a Getafe otthonában, összesítéssel 2-1-el a döntőbe jutott.
Három év elteltével a Sevilla ismét spanyol Király-kupadöntőt játszik. A 2006-2007-es kiírás döntőjében éppen a mostani elődöntős ellenfelét, a Getafét verték meg 1-0-ra. Az elődöntő első mérkőzésén hazai pályán játszhatott az andalúz csapat, ahol 2-0-ás győzelmet arattak. A visszavágó már nem sikerült túlságosan könnyűre.

Soldado, a Getafe támadója

Soldado, a Getafe támadója

A Getafe támadója, Soldado az 52. percben vezetést szerzett, így ha a hazaiak valamilyen módon találtak volna még egy gólt, akkor hosszabítás következett volna. De a Sevilla szerencséjére több találat nem született, így ők már díszpáholyból nézhetik a ma esti Racing Santander - Atletico Madrid összecsapást, ahol a vendég fővárosiak 4-0-ás előnnyel érkeznek az El Sardinero-stadionba. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Atletico lesz az ellenfele a Sevillanak a Copa Del Rey fináléjában.

Soldado 11-es gólja a bajnokságban

Soldado 11-es gólja a bajnokságban

De azért történhetnek még csodák és a Getafe is képes lehet meglepetést okozni. Hogy egy példával éljek: Amikor a Sevilla és a Getafe összecsapott a 2007-es döntőben, akkor a Getafe úgy jutott a döntőbe, hogy az elődöntő odavágón 5-2-re kikapott a Barcelonától, a visszavágón 4-0-ra nyert a katalánok ellen. Hogy a történelem megismétli-e önmagát, ma este kiderül.
La Liga hírekA cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu