Sporthírek

A vezető trio győzött, a Juve megint kikapott

A vezető trio győzött, a Juve megint kikapott
Az Inter magabiztosan 3-0-ra nyert, a Roma megszenvedett a Bari othonában, míg a Milan és a Cagliari egy félidő alatt eldöntötte a három pont sorsát. A Juventus 3-0-ás pofonba szaladt bele Unidében.
A három nagy rivális, Inter, Roma és Milan is győzött a Serie A 32. fordulójában. A listavezető Inter csapaába visszakerült Mario Balotelli, aki eddig nézeteltérései miatt nem játszhatott Mourinho csapatában. Egymás után dolgozták ki a milánóiak a helyzeteket és elsőnek Thiago Motta vette be Viviano kapuját. A brazil középpályás 20 méterről lőtte el a labdát a 29. percben, amely párszor pattanva a földön végül megtalálta helyét. A második félidőben Milito jobb külsővel tette kereszbe Balotellinek a labdát, aki megnézte magának a hosszú sarkot és be is talált az 52. percben. Ennek már Mourinho is örült. A mérkőzés hajrájában Motta és Stankovic játszott össze, lőbbi ballal megszerezte második találatát, amely az Inter számára 3-0-ás győzelmet jelentett.

Balotelli visszakerült a csapatba

Balotelli visszakerült a csapatba

Az üldöző Milan a Cagliari otthonába látogatott. Leonardo csapatának győzni kellett, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért. Ennek tükrében Boriello már a 7. percben betalált. Az olasz támadó két védőt hagyott faképnél egy elegáns elhúzással, majd Seedorffal kényszerítőzve kilőtte a rövid alsót. Sokáig azonban nem örülhettek a Milan hívei, mivel jött a válasz (17. perc) Ragatzunak köszönhetően. A vendégek védői nem igazán álltak a helyzet magaslatán az esetnél.

Borielloék nehezen nyertek a Cagliari ellen

Borielloék nehezen nyertek a Cagliari ellen

De két perc telt el, mire a Milan ismét megszerezte a vezetést. A középkezdésből hátratett labda Huntelaarhoz került, a holland pedig jó harminc méterről bődületes bombát eresztett meg Marchetti kapujába. De a 32. percben megint egyenlített a Cagliari. Pirlo veszítette el a labdát a felezővonalnál, így a hazaiak három a kettőbe mehettek előre. Az akciót végül Marti fejezte be. Lassan már következett az első félidő vége, amikor egy ártatlannak tűnő beadásból Astori szerzett gólt. Azomban a dolog szépséghibája, hogy ezt a saját kapujába tette. Marchetti már kivetődött a labdára, amely azután a védőre pattant. A második játékrészben a Milan nagyon forró pillanatokat kellett átiljen, de Leonardo csapata szó szerint kiizzadta a győzelmet.


A 32. forduló eredményei:

Atalanta - Siena: 2-0
Bari - Roma: 0-1
Cagliari - Milan: 2-3
Chievo - Sampdoria: 1-2
Genoa - Livorno: 1-1
Inter - Bologna: 3-0
Lazio - Napoli: 1-1
Parma - Fiorentina: 1-1
Catania - Palermo: 2-0
Udinese - Juventus: 3-0

p.sz.

Irány: Dél-Afrika, I. rész

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu