Sporthírek

Az Atletico Madrid vetett véget a Barcelona veretlenségének

Az Atletico Madrid vetett véget a Barcelona veretlenségének
A spanyol bajnokság 22. fordulójában Forlán és Simao góljai szakították meg a Barcelona 21 meccses veretlenségi sorozatát. A 2-1-es vereséggel a Real Madrid két pontra megközelítette a katalánokat.
A spanyol bajnokság 22. fordulójának rangadója az Atletico Madrid - Barcelona mérkőzés volt. A héten Pep Guardiola alaposan elgondolkodhatott azon, hogyan állítsa össze védelmét. A Barcelona hátsó alakzata ugyanis meglehetősen hiányos. Eric Abidal, Yaya Touré és Dani Alves is sérülésekkel bajlódik, Rafael Marquez és Gerard Pique eltiltás miatt nem léphetett pályára. Bár a madridi alakulat bukdácsol a bajnokságban, igyekeztek kihasználni a katalán védők rendezettlenségét.

Forlán szerezte az Atletico első gólját

Forlán szerezte az Atletico első gólját

Ennek megfelelően a 10. percben egy Iniesta labdavesztés után Reyes két embert is lecselezett a felező vonalnál, majd remek ütemben ugratta ki a keresztbe mozgó Forlánt, ő pedig a bal sarokba helyezett. A 18. perc elején Agüero kapott egy hasonló labdát, így az argentín teljesen egyedül mehetett a kapura Akár egyedül is befejezhette volna az akciót, de ő megpróbálta Forlánt megjátszani, a visszafelé futó Puyol pedig menteni tudott. A 23. percben egy szabálytalanság után a Simao Sabrosa állt a labda mögé. Tudjuk, hogy a portugál jó rúgótechnikával rendelkezik. A sípszó után a szélső tökéletes ívben tekerte a labdát a hosszú oldalra, 2-0 az Atleticonak. A 27. percben Xavi szögletéből szépített a Barcelona. A befelé kanyarodó labda megcsúszott a középen ütköző játékosokon, a hosszú saroknál pedig Ibrahimovic teljesen üresen ácsorogva a labdát a kapuba belsőzte. A félidő vége előtt még Agüeronak volt egy gólszerzési lehetősége, de Valdes védett.

Vége Guardiola és a Barcelona veretlenségének

Vége Guardiola és a Barcelona veretlenségének

A második félidőben elkezdte játszani a Barcelona a saját játékát. De ez érdemben nem mutatkozott meg a kapu előtt. Annyira nem, hogy az 57. percben Agüero szólózott, amely után Puyolt alaposan becsapta és éles szögből a kapura lőtt, Victor Valdes pedig védett. A 74. minutumban Újfalusi elé került a labda egy csúsztatás után, de a kapus ismét jól védett. A mérkőzés vége előtt még a halványan teljesítő Messi indulhatott meg félpályáról, a lövése elkerülte az Atletico kapusját. Így a Barcelona 2-1-es vereséget szenvedett, a Real Madrid pedig nagy lehetőséget kapott városi riválisától.
Xerez - Real Madrid: 0-3 VIDEOA cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu