Sporthírek

Az ötödik Scudetto zsinórban

Az ötödik Scudetto zsinórban
A Serie A utolsó fordulójában nem született meglepetés a tabella élén. Az Inter nyögve-nyelős 1-0-ás győzelmet aratott a Siena otthonában és ezzel megnyerte a bajnoki címet.
Pedig a Roma mindent megtett a siker érdekében. Claudio Ranieri csapata már az első félidőben elintézte a meglehetősen passzív játékot mutató Chievo csapatát. Előbb Mirko Vucinic bombázott, majd még a félidő vége előtt De Rossi lőtte ki a felső sarkot. Ekkor még úgy tűnt, hogy a Roma a csúcsra érhet, mivel a Siena otthonában az Inter ekkor még 0-0-ra állt. Bár szépen dolgozta ki a helyzeteket José Mourinho csapata, Curci végig bravúrosan védett. A második félidő 57. percében viszont már ő is tehetetlennek bizonyult. Diego Milito kapott jó labdát Javier Zanettitől. Az argentin támadó pedig két tolás után a jobb alsóba lőtt. Ezzel az Inter ismét az élen végzett. A milánói alakulatnak ez már egymás után az ötödik bajnoki címe.

José Mourinho újabb címet zsebelt be

José Mourinho újabb címet zsebelt be

A városi rivális, a Milan hazai pályán gyezte le a Juventust. Különösebb helyezésbeli tétje nem volt a találkozónak, viszont ez volt Leonardo és a Jve trénerének, Zaccheroninak utolsó fellépése. Ugyanis mindkét trénert menesztik a kispadról. Valamint az is lehetséges, hogy Gigi Buffon, a Juve kapusa nyáron elhagyja a csapatot és Angliába szerződik. A Milan már bebiztosította harmadik helyét, mögötte a Samp és a palermo is nyerni tudott. Előbbi BL selejtezős helyen, utóbbi Európa Ligás pozícióban végzett, akárcsak a Napoli.


A 38. forduló eredményei:

AC Milan - Juventus: 3-0
Lazio - Udinese: 3-1
Atalanta - Palermo: 1-2
Bari - Fiorentina: 2-0
Cagliari - Bologna: 1-1
Catania - Genoa: 1-0
Chievo - AS Roma: 0-2
Parma - Livorno: 4-1
Sampdoria - Napoli: 1-0
Siena - Inter Milan: 0-1

p.sz.

Serie A hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu