Sporthírek

Az utolsó fordulóra maradt a döntés

Az utolsó fordulóra maradt a döntés
A Chelsea a Liverpool otthonában, a Manchester United a Sunderlend pályáján nyert. Így a 38. fordulóban fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.
A 37. fordulójának nagy rangadója a Liverpool - Chelsea összecsapás volt. Ám mostanság a liverpooliaknak annyira nem megy, hogy a mérkőzés csak nevében volt rangadó. A hazaiak ugye múlt hét csütörtökön estek ki az Európa Liga elődöntőjében az Atletico Madriddal szemben, annak ellenére, hogy nyertek. Most a Chelsea ellen kellett volna bizonyítani. Rafa Benitez csapatának nagy szüksége lett volna erre a három pontra ahhoz, hogy elcsípje valamelyik európai kupahelyezést. Ám a 33. percben a vendégek jutottak előnyhöz.

Drogba szerezte a Chelsea első gólját

Drogba szerezte a Chelsea első gólját

Steven Gerrard tette haza a labdát harminc méterről, ám Didier Drogba lecsapott rá, mielőtt Pepe Reina kapus elérhette volna azt. Az elefántcsontparti támadó szépen kikerülte a kapust, majd a gólvonalon túlra passzolt. A Liverpoll teljesen szétesett csapat benyomását keltette. Szinte esélyük sem volt gólszerzésre az idő múlásá alatt. Az 54. percben Frank Lampard is betalált. Anelka kapott labdát a jobb oldalon, Mascherano bár lest integetett középen, éppen ő volt az, aki beragadt. A francia középre passzolt, ahol érkezett Lampard és máris 0-2. A Chelsea úgy győzte le idegenben a Liverpoolt, hogy szinte meg sem erőltette magát. Ezzel az is eldőlt, hogy jövőre a Liverpool semmilyen európai kupában nem indulhat.

Nani góljával nyert a MU

Nani góljával nyert a MU

A londoni kékek nagy riválisa, a Manchester United is begyűjtötte a három pontot. Bár ez igen nehezen sikerült Sir Alex Ferguson csapatának. A címvédő a Sunderland otthonába látogatott. A mérkőzésen volt egy nagy visszatérő, mégpedig Wayne Rooney épült fel sérüléséből. A találkozó egyetlen találatát Luis Nani szerezte a 28. percben. Egy nagy kavarodás után került a labda a portugálhoz, aki, ha már eljutott hozzá a labda, lőtt  egyet jobbról a hosszú alsóba. Így a United is győzött, a döntés a 38. fordulóra marad, ami a bajnoki cím sorsát illeti.


p.sz.

Premier League hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu