Sporthírek

Döntetlen a római derbin, a Palermo Bajnokok Ligája pozícióban

Döntetlen a római derbin, a Palermo Bajnokok Ligája pozícióban
Az olasz bajnokság 27. fordulójának rangadóján, a Roma - Milan összecsapáson 0-0-ás döntetlen született. A Juventus idegenben győzte le a Fiorentinat, míg a Palermi már a negyedik a tabellán.
Csúcsrangadót rendeztek a Stadio Olimpicoban szombaton a Serie A 27. fordulójában. Az Inter trónfosztására áhítozó Roma a Milan csapatát fogadta hazai pályán. A két csapat közötti különbség a mérkőzés előtt három pont volt, de mivel a találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget, a pontarány nem voltozott. Az biztos, hogy ha a listavezető Inter a vasárnap este folyamán kikpa a Genoatól, mindkét üldöző bánni fogja a gólnélküli döntetlent. Különösen a Milan, amely győzelme esetén ideiglenesen felzárkózhatott volna a rivális mellé, legalább is pontszámok tekintetében.

Boriello számtalan lehetőséget elpuskázott

Boriello számtalan lehetőséget elpuskázott

A Roma kezdte jobban a találkozót és dolgozta ki a helyzeteket, de a vendégek kapusa, Abbiati mindig a helyén volt és hárított ha úgy adódott. A Milan is kezdte felvenni a mérkőzés ritmusát, a támadások kulcsembere rendre Ronaldinho volt, ahi osztogatta is a jobbnál jobb passzokat, de senki sem tudta kihasználni a lehetőséget. A támadó szekcióban szerepet kapó Boriello ráadásul egyedül annyi helyzetet hagyott ki, hogy kis túlzással azokkal akár két meccset is nyerhetett volna a Milan. De mivel mindkét csapat csak riogatta a másik kapuját, maradt a 0-0-ás döntetlen.

Marchionni egyenlített a Juventus ellen

Marchionni egyenlített a Juventus ellen

A bajnokságban felemás teljesítményt produkáló Juventus ezúttal Firenzébe látogatott, hogy a Fiorentina ellen gyűjtse be a három pontot. Ez Alberto Zaccheroni csapatának sikerült is. A torinói zebrák már a második percben vezetéshez is jutottak. A sokat kritizált Diego, aki lehet, hogy nyáron klubot cserél, a tizenhatoson kaputt egy kiugratást. A hazai évőd teljesen megfeledkeztek a brazilról, aki nagyon higgadtan egy lövőcsellel elfektette Frey kapust, azután a kapuba passzolta a labdát. Igazi hidegzuhanyként érte ez a firenzei közönséget, de a csapatot is. A 32. percben aztán jött az egyenlítő találat Marchionninak köszönhetően, aki egy keresztlabdára érkezett a jobb oldalon. A szituációt nagyon rosszul reagálták le a torinói védők, de ennél is nagyobbat hibázott a kapus, Manninger, aki rossz ütemben lépett ki, hogy megkaparintsa a felpattanó labdát, de a firenzei játékos átfejelte fölötte. A mérkőzést végül Fabio Grosso döntötte el, aki védő létére az ellenfél tizenhatosának sarkán lépett ki és éles szögből Frey kapujába, a léc alá bombázott.


További eredmények:

Atalanta - Udinese: 0-0
Bari - Chievo: 1-0
Bologna - Napoli: 2-1
Cagliari - Catania: 2-2
Palermo - Livorno: 1-0
Sampdoria - Lazio: 2-1
Siena - Parma: 1-1


p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu