Sporthírek

Egy félidő elég volt a Realnak a győzelemhez

Egy félidő elég volt a Realnak a győzelemhez
A spanyol bajnokság 28. fordulójában a Real Madrid egy félidő alatt tönkre verte a Getafe csapatát. Manuel Pellegrini csapata 4-2-re győzött idegenben, így visszavette a Barcelonától az első pozíciót. A két csapat között továbbra is két gól a különbség.
Egy félidőnyi játék elég volt a Real Madridnak ahhoz, hogy megszerezze a három pontot a Getafe csapatától. A királyi gárda pontosan tudta, mit kell tennie annak érdekében, hogy továbbra is őrizzék minimális előnyüket a Barcelonával szemben. Ennek megfelelően is léptek pályára. A Getafe akkor követte el az első nagy hibát, amikor a saját kapujuk előtt Cortes kézzel akadályozta a labda útját tíz perc után. Cristiano Ronaldo a labda mögé állt (13. perc) és tizenhét méterről mérnöki precizitással kipókhálózta a jobb felső sarkot. Mondhatni az ilyen feladat a portugál aranylabdásnak szinte gyerekjáték.

Csakúgy mint Ronaldo, Higuaín is kétszer volt eredményes

Csakúgy mint Ronaldo, Higuaín is kétszer volt eredményes

Hét perccel később pedig három a kettőbe vihették a labdát a vendégek, Gonzalo Higuaín kapta meg végül a labdát, aki a tizenhatoson belül nem igen hibázik, most sem tette. De három perc múlva jött a hideg zuhany (bár az eső így is eléggé eláztatta a játékosokat), az argentin támadó ismét beköszönt honfitársa, Oscar ustari kapujába. A madridi szurkolók hangulatát pedig legfeljebb az esős időjárás ronthatta valamelyest. Lassan már kezdett közeledni az első félidő vége, ami megkönyörülhetett volna a Getafe játékosain, de Cristiano Ronaldo nem kegyelmezett.

Casillas sérült meg, amikor kirohant a kapujából

Casillas sérült meg, amikor kirohant a kapujából

A 37. percben a jobb oldalon mutatott be pár biciklicselt, majd olyan erővel lőtte el a labdát, hogy a röviden álló Ustari fejét is majdnem magával vitte. Ezzel Ronaldo keretbe is foglalta a Real Madrid éjszakáját. Mert ezután már a Getafe pillanatai következhettek. Jobban mondva először Iker Casillasé, aki egy balról érkező beadásba beletette a kezét, de látván, hogy a labda tovább gurul, a Real Madrid kapusa nagy versenyfutásba kezdett Parejoval, de nem Casillas érte el előbb a labdát. És miután a kapu üresen tátongott, Parejo a hálóba lőtte a labdát. Történt mindez a 38. percben, egy minutummal később Ronaldo találata után. A második játékrészben a blancok már nem nagyon siettették a játékot, de a 80. percben Pedro León megszerezte a második hazai találatot, így a Real Madrid idegenben nyert a Getafe ellen, mondhatni egy félidő után 4-2-re.


p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu