Sporthírek

Esélye sem volt a Depornak a Barca ellen

Esélye sem volt a Depornak a Barca ellen
A legkisebb megerőltetés nélkül, 3-0-ra nyert a Barcelona a Camp Nouban a Deportivo ellen. Ezzel a katalánok ideiglenesen hat ponttal mennek a Real Madrid előtt.
Amilyen formában van a Barcelona mostanában, a Deportivo az esélytelenek nyugalmával utazhatott a Camp Nouba a La Liga 32. fordulójában. Pep Guardiola csapata már az első perctől kapujához szögezte ellenfelét. Egymás után jöttek a gólszerzési lehetőségek, de az első találatot Bojan szerezte meg a 16. percben. Pedro vette észre csapattársát, hogy üresen ácsorog a tizenhatoson belül, odapasszolt, Bojan pedig Aranzubia mellett a kapuba passzolt. Rövid idő alatt még három gólt is szerezhetett volna a Barcelona.

Még a rutinos Manuel Pablo is tehetetlen volt

Még a rutinos Manuel Pablo is tehetetlen volt

Messi, Jeffren és Pedro előtt is nagy lehetőség adódott, sőt Dani Alves háttal ollózva még a kapufát is eltalálta, de nem születettm eg a második gól. A Deportivo gyakorlatilag semmi mást nem tehetett, mint védekezett, abban bízva, hogy az egy szem támadó, Riki majd valahogy meg tud lépni. Ez azonban nem következett be, ugyanis csak pillanatokra volt a labda a vendégeknél. A második gólra meglehetősen sokáig kellett várni.

Touré lövése is utat talált a kapuba

Touré lövése is utat talált a kapuba

A Deportivo jöhetett szabadrúgással, amelyet Victor Valdés lehúzott és rögtön előre küldte a labdát. A vendégek kapusának, Aranzubiának jönnie kellett tisztázni, ám nagyon messzire sodródott a kapujától, a felszabadítása pedig éppen Pedrot találta meg, aki jó negyven méterről az üres kapu bal oldalába tekert. Három perccel később egy katalán szöglet után Yaya Touré elé került a labda, aki egy mellel való átvétel után lőtt, a vendégek kapusa még bele tudott ütni a labdába, de az így is a hálóban kötött ki. Ezzel könnyű 3-0-ás győzelmet zsebelt be a barcelona.
A 32. fordulóból még hátra van két mérkőzés, de a kieső jelölt csapatok (Tenerife, Xerez, Valladolid) mindegyike nyert ellenfeleik ellen.


Sporting Gijon - Tenerife: 0-2
Valladolid - Sevilla: 2-1
Getafe - Villarreal: 3-0
Atletico Madrid - Xerez: 2-1
Osasuna - Malaga: 2-2
Racing Santander - Espanyol: 3-1
Zaragoza - Mallorca: 1-1
Barcelona - Deportivo La Coruna: 3-0

Csütörök este:
Almeria - Real Madrid
Valencia - Athletic Bilbao


p.sz.

Premier League hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu