Sporthírek

Kemény küzdelem árán tartotta meg első helyét az Inter

Kemény küzdelem árán tartotta meg első helyét az Inter
A Serie A 37. fordulójában a listavezető Inter szoros csatában nyert 4-3-re a Chievo ellen, az üldöző Roma 2-1-re tudott győzni a Cagliarival szemben.
Mindenki sima Inter győzelemre számított a Chievo ellen, ám José Mourinho csapatának ennél jóval szorosabb csatát sikerült vívnia. A milánóiaknak arra kellett odafigyelni, hogy ne hibázzanak, mert akkor egy Roma győzelem esetén elúszhata bajnoki cím. A mérkőzés elején Motta öngólja meg is adta az alaphangulatot. Egy perccel később pedig Mantovani, a Chievo játékosa vette be saját kapuját és rögtön kezdhetett mindent előről az Inter. Maga a megoldás zseniális volt, hiszen nagyszerű sarkazást mutatott be Mantovani.

Balotelli gólja kellett a győzelemhez

Balotelli gólja kellett a győzelemhez

A továbbiakban nem nagyon hagyták unatkozni a Chievo kapusát. Fél óra elteltével egy erős Stankovic löketet kellett hárítania Sorrentinonak. Ám négy  perccel később már tehetetlen volt. Maicon beadását Camiasso jutatta a hálóba. Öt perc múlva Diego Milito volt eredményes, így megnyugtaó előnnyel mehetett pihenőre az Inter, ráadásul úgy, hogy tudták, hogy a Roma ikszre áll a Cagliarival szemben. Hét perc telik el a második játékrészből, amikor a sokat kritizált Mario balotelli is beveszi a Chievo kapuját.

Totti sok helyzetet elpuskázott, de két gólt így is lőtt

Totti sok helyzetet elpuskázott, de két gólt így is lőtt

Ám kicsit megrázta magát a Chievo, amíg az Inter játékosai visszavettek és Granoche és Pelissier találataival rögtön 4-3 lett az állás, José Mourinhot pedig alighanem a szívinfarktus kerülgette. Közben a Roma gólt kapott. Így már csak arra kellett oda figyelni, hogy ne kapjanak többet a verónai csapattól. Ám Totti a 79. percben kiegyenlített. Titokban az Internél talán már a pezsgőket készíthették elő, de a Roma sztárja mindent elrontott, amikor a 83. percben tizenegyesből talált a Cagliari kapujába. Így mivel mindkét csapat nyert, mégis az utolsó fordulóra maradt a döntés, pedig izgalmakkal teli volt a mostani is.
Fontos győzelmet könyvel el a Napoli is az Atalanta ellen, mivel a Juventus kikapott a Parmatól hazai pályán. Így a következő szezonban a Juventus nem indulhat egyetlen európai kupasorozatban sem.


A 37. forduló eredményei:

Roma - Cagliari: 2-1
Bologna - Catania: 1-1
Fiorentina - Siena: 1-1
Genoa - AC Milan: 1-0
Inter - Chievo: 4-3
Juventus - Parma: 2-3
Livorno - Lazio: 1-2
Napoli - Atalanta: 2-0
Palermo - Sampdoria: 1-1
Udinese - Bari: 3-3


p.sz.

Serie A hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu