Sporthírek

Kurányi gólja az élre repítette a Schalke csapatát

Kurányi gólja az élre repítette a Schalke csapatát
Péntek este a Bundesliga 26. fordulójában Kevin Kurányi góljával nyerte meg a Schalke a Stuttgart elleni derbit. Ezzel a gelsenkircheniek egy ponttal megelőzték a Bayern München, akik ma este a Freiburg ellen játszanak.
Győzőtt a Schalke és ezzel átvette a tabella irányítását, legalább is ma estig. Felix Magath csapata a Stuttgart elleni 2-1-es győzelmével egy ponttal megelőzte a német rekordbajnok Bayern München csapatát. A gelsenkirchenieknek ez volt zsinórban a harmadik győzelmük, Kurányi pedig 14. gólját jegyezte a bajnokságban. A Ruhr-vidéki alakulat első találatát Edu szerezte a 46. percben, amelyre Tasci tudott válaszolni négy perccel később. De Kevin Kurányi az 55. percben megszerezte a Schalke második, egyben győztes találatát.

Magath örül a győzelemnek, de tudja, hogy sok van még hátra

Magath örül a győzelemnek, de tudja, hogy sok van még hátra

"Ez nagyon fontos győzelem volt számunkra"- nyilatkozta az egykori válogatott támadó a mérkőzés után. "Nagyon fontos mérkőzés jön még a Hamburg, a Leverkusen és a Bayern München ellen." Felix Magath pedig megpróbálja a bajnokság végén is élre vezetni csapatát, amely 1958-óta nem nyerte meg a Bundesliga küzdelmeit. "Mi vagyunk a vezető pozícióban, de nem ez a legfontosabb dolog"- mondta Felix Magath. "Majd beszélünk az ambícióinkról a Bayern elleni mérkőzés után, amely a bajnoki cím nagy esélyese"- tette hozzá a német szakember, aki tavaly a Wolfsburg csapatát az élre vezette.


A 26. forduló mérkőzései:

Bochum - Borussia Dortmund
Hannover - Eintracht Frankfurt
Hertha - Nürnberg
Mainz - FC Köln
Monchengladbach - Wolfsburg
Bayern Munich - Freiburg
Hoffenheim - Werder Bremen
Bayer Leverkusen - Hamburger SV